Τα τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια στη συνεδρίαση της Επιτροπής Χωροταξίας της ΚΕΔΕ

  • Την συνεδρίαση συντόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος

Η ολοκλήρωση πολεοδομικών σχεδιασμών της χώρας, τα τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Χωροταξίας της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στην Αθήνα. Τη συνεδρίαση συντόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης – Πρόεδρος της Επιτροπής της ΚΕΔΕ Κώστας Κουκοδήμος, ενώ την σχετική ενημέρωση  έκανε ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμιος Μπακογιάννης. Τις εργασίες της Επιτροπής χαιρέτησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ παρέστησαν ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης και ο γενικός διευθυντής Γ. Καραγιάννης.

Ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα που απασχόλησε την Επιτροπή αφορά την πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης για τη θέσπιση ειδικού ανοικτού προγράμματος στο Πράσινο Ταμείο για την πληρωμή αποζημιώσεων ακινήτων των οποίων η ρυμοτομική απαλλοτρίωση τελεί υπό άρση. Όπως σημείωσε στο σημείο αυτό ο κος Κουκοδήμος: «Ο Δήμαρχος Πυλαίας ανέπτυξε την πρόταση που θεωρώ ότι είναι προς την κατεύθυνση που και ως Επιτροπή πρέπει να υιοθετήσουμε και να διεκδικήσουμε ως δήμοι, γιατί αποτελεί ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουμε όλοι».

Προώθηση στρατηγικών για την αστική αναζωογόνηση

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας κος Κουκοδήμος, η συγκεκριμένη συνεδρίαση αποτέλεσε «Εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσουμε την προώθηση στρατηγικών για την αστική αναζωογόνηση με εισηγήτρια την κ. Παπαδάκη Καλλιόπη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό και Συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, όπως επίσης και το συναφές θέμα ανασχεδιασμών αστικών οδών αρμοδιότητας των δήμων με γνώμονα τη βιώσιμη κινητικότητα».

Επίσης, συζητήθηκε και η πρόταση του Δήμου Αγρινίου για την τροποποίηση της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τον υπολογισμό των δημοτικών τελών.

Υποστελέχωση των πολεοδομιών

Κλείνοντας τις εργασίες της Επιτροπής, ο κος Κουκοδήμος επισήμανε ότι «ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα είναι η υποστελέχωση των Πολεδομιών των Δήμων που έθεσε εκ μέρους του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη, ο Γ.Γ. του Δήμου Δημ.Τερζίδης. Πρέπει να τονίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων αντιμετωπίζουμε προβλήματα στις πολεοδομίες και όχι μόνο. Χρειάζεται να ασκήσουμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση προκειμένου να υποστηρίξουμε τις υπηρεσίες μας που έχουν πραγματικά εξαιρετικά μεγάλο όγκο εργασίας και ιδιαίτερα κρίσιμων θεμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ