Συστάθηκε και ξεκινά τη λειτουργία του το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Θέρμης

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης και του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) εγκρίθηκε η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρου Πρόληψης Υγείας) στο δήμο Θέρμης. Έπειτα απ’ αυτό, υπό την καθοδήγηση του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου, γιατρού Κωνσταντίνου Τιτέλη, το ΚΕΠ Υγείας του δήμου συστάθηκε και θα αποτελέσει μια νέα κοινωνική δομή δίπλα στο δημότη. Η έδρα του είναι στο χώρο όπου λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου COVID του δήμου Θέρμης και σε πρώτη φάση πλαισιώνεται από τους εθελοντές ενεργούς πολίτες, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Πολυχρόνη Κοντοπίδη, Δημήτρη Μουρατίδη και Έλενα Συντάκη.

Με βασικό άξονα την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι να παίξει έναν κυρίαρχο ρόλο, τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, όσο και στην προληπτική ιατρική σε τοπικό επίπεδο. Επίσης είναι ο κατ’ εξοχήν θεσμός μέσω του οποίου οι δήμοι όλης της χώρας μπορούν να υλοποιήσουν τις προβλέψεις, τόσο του προγράμματος “Καλλικράτη”, όσο και του πρόσφατου νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταφέρουν πολλές αρμοδιότητες για την υγεία στους δήμους (τηλεϊατρική, ηλεκτρονική ενημέρωση για θέματα υγείας κ.ά.) .

Συγκεκριμένα, το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Θέρμης πρόκειται να προσφέρει στους δημότες μεταξύ άλλων:

  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας, βάσει τεκμηριωμένων οδηγιών (πρωτοκόλλων), που βασίζονται σε επίσημα πρωτόκολλα του ΕΣΥ.
  • Ενημέρωση και προσανατολισμός των πολιτών σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες Υγείας.
  • Ανάπτυξη δραστηριοτήτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.
  • Οργάνωση των προληπτικών εξετάσεων στους δημότες.

 

Βασικός σκοπός των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου. Εν μέσω της πανδημίας η δια ζώσης ενημέρωση καθίσταται επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Έτσι, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέσω προβολής βίντεο. Σήμερα μπορούν όλοι οι δημότες να ενημερωθούν σχετικά με την πρόληψη για το μελάνωμα μέσα από μαγνητοσκοπημένο βίντεο το οποίο είναι αναρτημένο στο ακόλουθο link: https://youtu.be/8UIxX3UrPug

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ