Συνεργασία Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την Ένωση Δήμων του Ισραήλ

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η πρώτη «εισαγωγική συνάντηση – introductory meeting» μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Δήμων του Ισραήλ. Βασικά θέματα της διαδικτυακής αυτής συνάντησης ήταν ανταλλαγή απόψεων πάνω σε σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης και εξέταση των πιθανών μορφών συνεργασίας που θα ωφελήσουν και τις δύο πλευρές.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:
-Καινοτόμες πρωτοβουλίες για τις πόλεις
-Smart cities
-Δημοτικό management
-Ορισμός εκπροσώπων των δύο αντιπροσωπειών
-Συζήτηση θεμάτων και λύσεων σε δημοτικό επίπεδο, που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19
-Έναρξη και συντονισμός συζητήσεων μεταξύ επαγγελματικών κλάδων FLAI και ΚΕΔΕ- Πρόσκληση για συμμετοχή της ΚΕΔΕ στο συνέδριο και την έκθεση MUNIWORLD 2021

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος από την ΚΕΔΕ: ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κάρναβος, ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Καραγιάννης, η Βιολέτα Τσιμίκου από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΔΕ και ο Οδυσσέας Ράπτης, CEO της εταιρείας Ε-Trikala.

Από την πλευρά του Ισραήλ συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ισραήλ, Χαΐμ Μπιμπάς, ο Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Δήμων Ισραήλ, Ραμ Σιντίς, ο αντιπρόεδρος στρατηγικής Λιρόν Ντόρον-Λεβί και ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Σίρι Στάινχαρντ-Στέλα.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου: «H σημερινή συνάντηση των δύο ενώσεών μας, γίνεται στη σκιά μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, που επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων σε όλη την υφήλιο.

Από τη διαχείριση της κρίσης αυτής είμαι βέβαιος ότι θα αντλήσουμε όλοι μας, πολλά διδάγματα. Η Ελλάδα, είχε αναλογικά λιγότερα κρούσματα και θανάτους απ’ ό,τι πολλές άλλες χώρες της ΕΕ. Η ταχεία εκστρατεία του εμβολιασμού στο Ισραήλ, σας ανοίγει το δρόμο για συντομότερη επιστροφή σας στην κανονικότητα .

Ζούμε στην ίδια γειτονιά, σε συνθήκες έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα και κοινές προκλήσεις.
Αθήνα και Ιερουσαλήμ έχουν σφυρηλατήσει έναν νέο στρατηγικό συνεταιρισμό τον οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Υπάρχει ήδη από το παρελθόν μια μορφή συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών μας, που εστιάζεται σε τομείς όπως η αφαλάτωση, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ο εκσυγχρονισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όμως η συνεργασία αυτή πρέπει να διευρυνθεί και να επεκταθεί. Ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, εκπροσωπούμε 332 ελληνικούς Δήμους. Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση σύνθετων και απαιτητικών projects».

Από την πλευρά της η Ισραηλινή αντιπροσωπεία τόνισε την μεγάλη σημασία για την σύγχρονη Τ.Α. που θα έχει η παγκόσμια Έκθεση Muniworld 2021, που προετοιμάζεται για τον Οκτώβριο – αναλόγως και των εξελίξεων της πανδημίας.
Η Ισραηλινή Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει μεγάλη σημασία στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την διαχείριση της κρίσης από τους Δήμους και άκουσε με ενδιαφέρον τις πρακτικές που εφαρμόζει ως τώρα η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι της χώρας.
Επίσης τόνισαν την σημαντική ανάγκη για την συνεργασία στις βέλτιστες τεχνικές διαχείρισης των Δήμων και την ανάγκη, όταν περάσει η πανδημία, για πιο στενή σχέση με ανταλλαγές στελεχών για την ανάπτυξη του City to City learning καθώς και την δυνατότητα συνεργειών σε πολιτιστικό επίπεδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ