Σύνδεσμος Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης: Συνάντηση για το έργο επέκτασης των Κοιμητηρίων Ευόσμου

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα, των κκ Λάζαρου Κυρίζογλου, Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κλεάνθη Μανδαλιανού, Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου, του κ. Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, Αντιδημάρχου του Δήμου Παύλου Μελά, του κ. Θεόφιλου Πατέλη, Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, του κ. Γρηγόρη Κυριακίδη, Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και των κκ Πέτρου Τράκα Γενικού Γραμματέα και Αθανάσιου Παζαρλόγλου Διευθυντή του Συνδέσμου αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6/5 στα κοιμητήρια του Ευόσμου συνάντηση για τη συντονισμένη προσπάθεια του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης του έργου επέκτασης του Κοιμητηρίου Ευόσμου.
Το έργο που τιτλοφορείται ως «Μελέτες και έργα δημιουργίας νέων ταφικών τμημάτων και έργων υποδομής στο Κοιμητήριο Ευόσμου», εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Αριθμ. Πρωτ. 45762 19/04/21) και η χρηματοδότησή του ανέρχεται στα 3.880.900 ευρώ.
Το πέρας της μελέτης αναμένεται τον προσεχή Μάιο, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αναλαμβάνει στη συνέχεια τη δημοπράτηση και διεκπεραίωση του έργου.
Η παρέμβαση χάρη στην οποία θα δημιουργηθούν 3.500 νέες ταφικές θέσεις, θα λύσει το πρόβλημα των πρόωρων εκταφών.
Πέραν της δημιουργίας νέων ταφικών θέσεων, το έργο προβλέπει την επέκταση του κτιρίου του Οστεοφυλακίου, την ανακαίνιση του κτιρίου διοίκησης, τη συντήρηση του κτιρίου πύλης στην είσοδο του Κοιμητηρίου και την κατασκευή νέων χωνευτηρίων, αναδιαμορφώνοντας εξ’ ολοκλήρου λειτουργικά και αισθητικά την εικόνα του Κοιμητηρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ