Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ με την Υφυπουργό Εργασίας , Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου είχε το μεσημέρι της Παρασκευής, 21 Μαΐου 2021, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης – Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και το στέλεχος της ΚΕΔΕ για θέματα Κοινωνικής Ένταξης, Γεράσιμος Φεσσιάν.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων της ΚΕΔΕ για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» σχολικού έτους 2021-2022, ενόψει της επικείμενης προκήρυξης του Προγράμματος και την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας των 424 δομών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, των 75 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ) που απασχολούν 2.700 εργαζόμενους που αποτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης συζητήθηκε και το θεσμικό πλαίσιο της ΚΥΑ που ορίζει τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των Δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου μετέφερε την Υφυπουργό την αγωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την λειτουργία των κέντρων και τον ρόλο που διαδραματίζουν στις τοπικές κοινωνίες, και επεσήμανε την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται το πρόγραμμα, και κυρίως το θέμα της στέγασης των δομών στα σχολικά κτίρια που ανήκουν και συντηρούνται από τους Δήμους. Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση για τον έλεγχο των παρουσιών των παιδιών στα ΚΔΑΠ αλλά και τις προθέσεις της αυτοδιοίκησης να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τον ρόλο και την δράση των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ ώστε να ανταποκρίνονται ακόμη περισσότερο στις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ τόσο για την συνεργασία μαζί τους όσο και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ στις τοπικές κοινωνίες. Η κυρία Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι κατανοεί την αγωνία των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ και τόνισε ότι με την υπό έκδοση ΚΥΑ επιλύονται πολλά από τα ζητήματα που είχαν προκύψει μέχρι σήμερα.

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου:

«Οι δομές που οι Δήμοι στηρίζουν για τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία στο πλαίσιο του προγράμματος είναι σημαντικές για την οικογενειακή ισορροπία και μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει ένα σπουδαίο έργο.

Η κοινή ομάδα εργασίας που αποφασίσαμε να ορίσουμε σήμερα, στη συνάντησή μας με την Υφυπουργό, αναδεικνύει το καλό πνεύμα συνεργασίας αφενός και αφετέρου θα συμβάλλει στην καλύτερη εκμετάλλευση των voucher προκειμένου να γίνουν ακόμη πιο χρήσιμα για την οικογένεια, την εργαζόμενη μητέρα και το παιδί.

Είμαστε ικανοποιημένοι που αρκετές από τις θέσεις και τις προτάσεις του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επεξεργάστηκε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και κατέθεσε η ΚΕΔΕ ενσωματώθηκαν στην υπό έκδοση ΚΥΑ».

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ