Συνάντηση Στέλιου Αγγελούδη – Σωκράτη Φάμελλου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ο κ. Φάμελλος δεσμεύτηκε για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο σχεδιασμό του νέου Δημάρχου για την ανάπτυξη της πόλης και το διεκδικητικό πλαίσιο που αυτός θα ορίσει.

Ο κ. Αγγελούδης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Φάμελλο για τα κρίσιμα ζητήματα των πρώτων ημερών που καλείται να διαχειριστεί όπως τη σύνταξη Προϋπολογισμού, -καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει Προϋπολογισμό- αλλά και για το μεγάλο ¨άνοιγμα¨ στα οικονομικά του Δήμου. Κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων στην καθαριότητα και στην εν γένει εικόνα της πόλης, με τη συντήρηση βασικών υποδομών (πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός κτλ).

Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί σε έργα αναπλάσεων του δημόσιου χώρου που ο κ. Αγγελούδης σχεδιάζει με μια αποκεντρωμένη διάσταση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και ζητήματα υπερτοπικού ενδιαφέροντος όπως η έναρξη κατασκευής του fly over, όπου σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «επιβεβαιώνεται πως η έλλειψη κυκλοφοριακού σχεδιασμού και διαχείρισης των επιπτώσεων δημιουργεί ένα έμφραγμα στην πόλη το οποίο προβλέπεται να διαρκέσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Απαιτείται από την πλευρά της Κυβέρνησης να υπάρξουν μελετημένες λύσεις και ουσιαστική ενίσχυση των μέσων μεταφοράς, ώστε να μπορεί η πόλη να λειτουργήσει, όπως προφανώς απαιτείται και η λειτουργία του Μετρό». 

Στο ζήτημα της της ΔΕΘ ο συμφωνήθηκε πως κοινή αφετηρία οφείλει να είναι η ύπαρξη ενός δημόσιου εκθεσιακού φορέα που να ανήκει στην πόλη και να τον διαχειρίζεται το παραγωγικό δυναμικό της και οι αυτοδιοικητικές της αρχές.  Ο κ. Αγγελούδης επανέλαβε την πάγια θέση του για τη δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου ήπιας όχλησης και ενός Μητροπολιτικού πάρκου με ενιαίο χώρο πρασίνου, με την αξιοποίηση των εκτάσεων της Αγίας Φωτεινής και του Γ’ Σ.Σ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Αγγελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης έναν άριστο γνώστη της Αυτοδιοίκησης, τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο. Από την πρώτη στιγμή είχα ξεκαθαρίσει πως θέλουμε την πραγματική, έμπρακτη υποστήριξη όλων των κομμάτων στην προσπάθεια που ξεκινάμε για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την πόλη και όχι για να διχάσουμε. Η προώθηση της ατζέντας της Θεσσαλονίκης ισχυροποιείται μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο που υποστηρίζεται από μια ευρεία πλειοψηφία. Με μια φωνή μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, να αφαιρέσουμε προβλήματα, να προσθέσουμε λύσεις». 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ