Συνάντηση Κ. Ζέρβα με Ζ. Μακρή – Επί τάπητος ζητήματα προσβασιμότητας ΑμεΑ στα σχολεία

Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή είχε σήμερα Σάββατο, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμης Φωτόπουλος και ο σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα αναπηρίας Γιάννης Καστούρας, βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης.

Επίσης, συζητήθηκαν λεπτομερώς ζητήματα σχετικά με την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στα σχολικά κτήρια αλλά και με την υλοποίηση προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης υπό τον τίτλο “συναισθάνομαι και αλλάζω” σε μαθητές Δημοτικού, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα αναπηρίας.

​ Η κ. Μακρή επέδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να στεγάσει δύο Νηπιαγωγεία σε πτέρυγα του δημαρχιακού μεγάρου, η οποία από το στάδιο της μελέτης του έργου κατασκευής του κτηρίου είχε σχεδιαστεί ακριβώς για τη φιλοξενία εκπαιδευτικών χρήσεων. Η διαμόρφωση των δύο Νηπιαγωγείων σε αυτόνομο χώρο του δημαρχείου, με ξεχωριστή αυλή και όλες τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία μικρών μαθητών, εντάσσεται στο πλαίσιο έξυπνων και αποδοτικών λύσεων τις οποίες υιοθέτησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή του μέτρου της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ