Συμβολή του Δήμου Βέροιας στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατ’ οίκον συμμετέχει ο Δήμος Βέροιας, ύστερα από σχετικό αίτημα της 3ης ΥΠΕ για διάθεση οχήματος και οδηγού του δήμου με σκοπό τη μεταφορά της κινητής μονάδας του Κέντρου Υγείας Βέροιας (γιατρός και νοσηλευτής) στις οικίες κατακεκλισμένων ατόμων και ατόμων με κινητικά προβλήματα που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Παράλληλα, σημαντική είναι η συμβολή του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που προχώρησε σε καταγραφή των εξυπηρετούμενων πολιτών και ο κατάλογος απεστάλη στις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Βέροιας και της 3ης ΥΠΕ.

Στο πλαίσιο στήριξης της Εθνικού Προγράμματος κατ’ οίκον Εμβολιασμών, κάθε δομή του «Βοήθεια στο Σπίτι» συμβάλλει με νοσηλεύτρια του Προγράμματος, που διαθέτει το ιστορικό του ωφελούμενου, συνοδεύει το υγειονομικό προσωπικού της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Υγείας Βέροιας και ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του πολίτη με τη βοήθεια και ατόμου – συνοδού του εμβολιαζόμενου.

Σημειώνεται πως ύστερα από εντολή του Προέδρου του Κ.Α.Π.Α Δήμου Βέροιας, κ. Λεωνίδα Ακριβόπουλου, έγινε καταγραφή των κατακεκλιμένων πολιτών και ακολούθησε δήλωση συναίνεσης για όσους επιθυμούσαν να εμβολιαστούν.

Βάσει του καταλόγου του «Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με τις υπεύθυνες δηλώσεις συναίνεσης, το Κέντρο Υγείας Βέροιας, δια μέσου της Προϊσταμένης, κ. Μαρίας Χατζή, κατήρτισε πρόγραμμα για τον ημερήσιο αριθμό των κατ’ οίκων εμβολιασμών.

Πιστοποιημένη Διαδικασία Διαχείρισης Εμβολίων

Η Διαδικασία Διαχείρισης Εμβολίων αφορά στη μεταφορά των φιαλιδίων με ελεγμένα κυτία που συντηρούνται έως 6 ώρες σε συνθήκες ψυγείου με θερμόμετρο, στοχεύοντας στους εμβολιασμούς έως 10 ατόμων την ημέρα.
Όπως είναι γνωστό από το Υπουργείο Υγείας, καθένας έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού για κατ’ οίκον εμβολιασμό και μέσω του ιδιώτη γιατρού του στο: https://emvolio.gov.gr/.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ