Στην Τουρκία αποστέλλεται ανθρωπιστική βοήθεια από τη Θεσσαλονίκη – Το «ευχαριστώ» του Τούρκου πρόξενου στα ελληνικά

Τις προηγούμενες μέρες, 26 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εστάλησαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ, απ’ όπου σε συνεργασία με την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΔΕ απεστάλησαν στην Αθήνα και από εκεί στην Τουρκία.

Στην άμεση ανταπόκριση εθελοντών, πολιτών, εταιρειών και σχολείων στην προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση της βοήθειας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή που η πόλη της Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκε το νέο του μεγάλου σεισμού, υπήρξε αθρόα προσέλευση κόσμου που έδειξε την αλληλεγγύη του σε έναν γείτονα λαό που χτυπήθηκε τόσο σκληρά από το σεισμό.

Θεσσαλονίκη: «Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει σύνορα», είπε ο κ. Ζέρβας

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι άνθρωποι του δήμου, ο στρατός, το Γ’ Σώμα στρατού, εθελοντές, σχολεία, βρίσκονται όλες αυτές τις μέρες εδώ, 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, ώστε να συγκεντρώσουν πράγματα, να τα πακετάρουν και με το καλό σήμερα να πάει αυτή η αγκαλιά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη».

Για μια καταστροφή που καταγράφεται σπάνια στα παγκόσμια δεδομένα, έκανε λόγο ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Εφέ Τζεϊλάν, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους της χώρας του. «Ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν για βοήθεια, αμέσως μετά τους σεισμούς στη χώρα μας. Πήγαν από τη Θεσσαλονίκη πολλές ομάδες διάσωσης για να σώσουν ζωές εκεί πέρα και κινητοποιήθηκαν άμεσα η κυβέρνηση, οι δήμοι, τα σχολεία, εταιρείες και απλοί πολίτες για τη συγκέντρωση βοήθειας και γι’ αυτό νιώθουμε ευγνώμονες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θεσσαλονίκη – Εφέ Τζεϊλάν: Έλληνες και Τούρκοι μοιάζουν πολύ

Παράλληλα, ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές φάνηκε η φιλία των δύο λαών και πρόσθεσε: «Οι δύο λαοί αγαπούν πάρα πολύ ο ένας τον άλλον. Μοιάζουμε πάρα πολύ. Έχουμε τις ίδιες συνήθειες, τα ίδια ήθη και έθιμα. Αν κοιτάξουμε τα πρόσωπα ο ένας του άλλου, μοιάζουμε. Αυτό είναι το σημαντικό και στη βάση αυτή μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον».

Tο συγκεκριμένο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας συνοδεύει στην Τουρκία ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωϋσίδης. Ο ίδιος χαρακτήρισε πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει, ευχαρίστησε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε τεράστια τη συμβολή όσων συμβάλλουν στην προσπάθεια, δουλεύοντας 18 με 20 ώρες το 24ωρο, και ευχήθηκε να σταματήσει το δράμα του τουρκικού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ