Στη Βουλή το θέμα της Μαρίνας Αρετσούς από έντεκα βουλευτές της Θεσσαλονίκης

Τον Δήμο Καλαμαριάς στηρίζουν οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης σε ότι αφορά το θέμα της Μαρίνας Αρετσούς. Έντεκα βουλευτές της πόλης κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή, με παραλήπτες τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού, Οικονομικών και Εσωτερικών, με την οποία ζητούν την «απόσυρση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμαριάς και τη μη έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με την ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων)».

Οι  επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του Ν.Θεσσαλονίκης, ( Αμανατίδης Γιάννης- Αυγέρη Δώρα- Γιαννούλης Χρήστος-Ζουράρης Κώστας-Νοτοπούλου Κατερίνα-Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος- Φάμελλος Σωκράτης), οι  δύο του ΚΙΝ.ΑΛ ( Αρβανιτίδης Γιώργος- Καστανίδης Χαράλαμπος)  και οι δύο  της Ελληνικής Λύσης ( Αβδελάς Απόστολος- Χήτας Κωνσταντίνος), υπογράφουν την αναφορά, για την οποία είχαν δεσμευτεί, στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμαριάς στις 22/3/2021.

Ταυτόχρονα σημαντικές παρεμβάσεις και συναντήσεις για το θέμα έχουν κάνει και  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Δημήτρης Κούβελας έθεσε το θέμα στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο ΣταΪκούρα και τον ενημέρωσε για τις κόκκινες γραμμές που θέτει ο Δήμος Καλαμαριάς και η τοπική κοινωνία. Η κ. Άννα Ευθυμίου συναντήθηκε για το ίδιο ζήτημα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαο Ταγαρά. Παράλληλα ο κ. Κώστας Γκιουλέκας έχει κάνει επαφές στηρίζοντας την προσπάθεια, ενώ στο πλευρό του Δήμου Καλαμαριάς τάσσεται και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε δώσει το παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θυμίζουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς που συνεδρίασε στις 22 Μαρτίου 2021, παρουσία βουλευτών της Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε να ζητηθεί:

 

  • από το ΤΑΙΠΕΔ και όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εσωτερικών, Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης και Γραφείο Πρωθυπουργού) την απόσυρση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος (αριθ. 22/01/2021 με ΑΔΑ 21PROC008058647 2021-01-27 ) για την αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμαριάς,
  • να μην εκδοθεί προεδρικό διάταγμα με την ΣΜΠΕ έτσι όπως αυτή τέθηκε στη διαβούλευση και χωρίς να ληφθούν «επί της ουσίας» υπόψη οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας, έτσι όπως καταγράφηκαν στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 122/18-05-2020 και 39/22-02-2021,
  • να χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα, όπως ήδη έχει αποφασιστεί με την 62/2021 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να μην προχωρήσει κανένας διαγωνισμός / πρόσκληση ενδιαφέροντος ή άλλη διαδικασία εις βάρος του τόπου και των συνδημοτών μας.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ