Στέλιος Πέτσας: Όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α., αγκαλιάζουν τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο το νέο εκλογικό νομοθέτημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με τον ίδιο να τονίζει πως αγκαλιάζεται από τους θεσμικούς εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά τα βασικά του μεγέθη.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην «ΕΡΤ1» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά: «Ο νέος εκλογικός νόμος που αλλάζει τον αποτυχημένο νόμο Σκουρλέτη είναι μια προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης και δεν υπάρχει θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντίθετα, βλέπω ότι όλες οι πτέρυγες, από την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, δηλαδή τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αγκαλιάζουν τις βασικές πτυχές του νέου νομοθετήματος και η αποδοχή φαίνεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίρρηση όσον αφορά τα βασικά του χαρακτηριστικά.  Δηλαδή, για παράδειγμα, ότι με 43% θα μπορεί να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο ο πρώτος συνδυασμός, με το γεγονός ότι υπάρχει ένα λελογισμένο όριο εισόδου, του 3% όπως και στις εθνικές εκλογές, με το γεγονός ότι όλοι αποδεχόμαστε ότι χρειάζεται ένας εξορθολογισμός του αριθμού των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και να έχει μεγαλύτερο νόημα η συζήτηση στα όργανά τους, και φυσικά η επαναφορά της πενταετούς θητείας αντί της τετραετούς που ίσχυε με τον προηγούμενο νόμο. Αυτά είναι θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε από όλους».    

Αναφορικά με τα αναπτυξιακά εργαλεία των Ο.Τ.Α. τόνισε:

«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, υπάρχουν αναπτυξιακά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών για να βοηθήσει τους Ο.Τ.Α., ώστε να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη. Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 2,5 δισ. ευρώ, το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» ύψους 1 δισ. ευρώ, με μεγάλα έργα που αφορούν για παράδειγμα ύδρευση και αποχέτευση, αλλά και με μικρά έργα όπως οι παιδικές χαρές, τα στέγαστρα στάσεων λεωφορείων και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, που όλα αυτά αλλάζουν την όψη στην τοπική κοινωνία». 

Φυσικά αναφέρθηκε και στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας:

«Από την αρχή της πανδημίας γενικά στον δημόσιο τομέα η προσέγγιση που υπήρξε ήταν να μπορέσουμε να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τη δημόσια υγεία στον χώρο των δημοσίων υπηρεσιών, και ευτυχώς αυτό απέδωσε. Ένα υψηλό ποσοστό τηλεργασίας, που είναι εφικτό στο Δημόσιο, τέθηκε σε εφαρμογή και είναι και τώρα σε εξέλιξη. Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου που επικοινωνούν με τους πολίτες, πρέπει όλοι να έχουμε λίγο παραπάνω υπομονή από το συνηθισμένο προκειμένου να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας. Αλλά αυτή τη στιγμή δίνουμε τη μάχη με τον χρόνο προκειμένου να γεφυρώσουμε την απόσταση που μας χωρίζει μέχρι να χτιστεί το τείχος ανοσίας και θα πάμε με τα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί». 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ