Σταϊκούρας-Δαρδαμανέλης σε συνεργασία για τα αναπτυξιακά έργα στην Καλαμαριά

Η ανάπτυξη έχει πρωταρχικό ρόλο στην Καλαμαριά και σ’ αυτήν την κατεύθυνση εστίασαν τη συζήτησή τους ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρας, στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του Δημάρχου, σήμερα το πρωί.

«Η πολιτεία θα θέσει τους διαθέσιμους πόρους, εγχώριους και διεθνείς όπως είναι το ΕΣΠΑ ή και το Ταμείο ανάκαμψης θα σταθεί κοντά σε όλες τις πρωτοβουλίες των δημοτικών αρχών και στην περίπτωση τη δική σας για να κάνουμε ακόμη περισσότερα έργα που θα φέρουν προστιθέμενη αξία στον δήμο και τους δημότες», είπε ο Υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Δαρδαμανέλη.

Οι  ληξιπρόθεσμες  οφειλές και η απαλλοτριώσεις, με σημαντικότερες αυτές που αφορούν στην διάνοιξη της οδού Πόντου, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν στη συνάντηση.

«Δεσμεύτηκα αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας, που ούτως ή άλλως προϋπήρχε να εξακολουθήσει να υφίσταται και στο μέλλον, έτσι ώστε μέσα από την ορθολογική αξιοποίηση των όποιον περιορισμένων πόρων διαθέτουμε να βοηθήσουμε την καθημερινότητα ακόμη περισσότερο και εδώ στον δήμο Καλαμαριάς, με στοχευμένες πρωτοβουλίες, στοχευμένες πολιτικές, πέρα και πάνω όλων αυτών, που ούτως ή άλλως αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε  επιχείρηση, σε κάθε δήμο, ο οποίος έχει περισσότερες δυσκολίες προκειμένου να εξέλθουμε με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές οικονομικές συνέπειες από μία νέα εξωγενή κρίση την ενεργειακή κρίση και κατ’ επέκταση τον πληθωρισμό», τόνισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Δαρδαμανέλης από την πλευρά του επεσήμανε: «Αναδείξαμε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Καλαμαριά, δεν είναι άλλα από τα γνωστά τοπικά ζητήματα τη διάνοιξη της Πόντου, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει ο Δήμος Καλαμαριάς έναντι κάποιων απαλλοτριώσεων κι άλλα μικρότερα ζητήματα, τα οποία όμως σε συνεργασία με τον υπουργό, μιας και έχουμε αποδείξει και οι δύο ότι με τη δουλειά μας προχωρούμε, ανανεώσαμε ένα ραντεβού στην Αθήνα , όπου θα υπάρχουν και οι απαραίτητοι υπηρεσιακοί, ώστε να λυθούν τα ζητήματα και να προχωρήσουν όλα αυτά τα αναπτυξιακού χαρακτήρα σχέδια που υπάρχουν στον Δήμο μας, με τη βοήθεια πάντα του υπουργείου».

Ο Υπουργός τόνισε, ότι «δεν είναι συγκυριακή επίσκεψη, δεν είναι προεκλογική επίσκεψη, είναι επίσκεψη ουσίας» για το λόγο αυτό και το ραντεβού με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς στο Υπουργείο του κανονίζεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μετά τη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, ήπιανε καφέ σε κεντρικό café-bar της Καλαμαριάς και συνομίλησαν με δημότες ιδιαίτερα νέους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ