Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων του δήμου Νεάπολης-Συκεών με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη

Ομιλίες ειδικών επιστημόνων και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στην πλατεία Ειρήνης και στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Στην 14η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για τον Διαβήτη, στρέφουν το ενδιαφέρον τους η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΔΚΚΠΑ) με σειρά δράσεων για την επαγρύπνηση και την ενημέρωση των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν προγραμματιστεί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών τρεις διαδοχικές δράσεις, στις 13 και 14 Νοεμβρίου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.

Τη Δευτέρα 13/11/2023 και ώρα 14:30 – 15:00 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών (Στρ.Σαράφη 1, Συκιές) έχει προγραμματιστεί ενημέρωση των εργαζομένων του δήμου και των αιρετών από ειδικό γιατρό των δημοτικών ιατρείων σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη. Η ενημέρωση θα γίνει εντός ωραρίου εργασίας και στο χώρο θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από νοσηλεύτρια των δημοτικών ιατρείων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η δράση πλαισιώνεται από τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ που χορηγούν σακχαρόμετρα.

 

Την Τρίτη 14/11/2023 και ώρα 08:00 – 10:30 στην Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την οποία διοργανώνει το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Μακεδονίας και το Κ.Υ. Νεάπολης.