Σε προτεραιότητα στο Δ. Ωραιοκάστρου η προστασία της υγείας – 18 απινιδωτές τοποθετούνται σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες

Την ασπίδα προστασίας της υγείας των πολιτών ενισχύει η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου παραδόθηκαν στους προέδρους των Κοινοτήτων και σε εκπροσώπους φορέων και δημοσίων υπηρεσιών συνολικά 18 υπερσύγχρονοι και εύχρηστοι απινιδωτές, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν ο τρόπος λειτουργίας των απινιδωτών και τεχνικές της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

apinidwtes oraiokastro

«Μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση στο Δήμο Ωραιοκάστρου αναλάβαμε και την πρωτοβουλία να εξοπλίσουμε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες με απινιδωτές σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε την ασπίδα της προστασίας της υγείας των πολιτών. Το πρώτο βήμα έγινε το προηγούμενο διάστημα με την τοποθέτηση απινιδωτών σε σχολεία. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να παραδώσουμε 18 νέους σύγχρονους και απλούς στη χρήση απινιδωτές στους προέδρους των Κοινοτήτων, σε εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών, ώστε να βρίσκονται στην διάθεση των πολιτών σε κάθε περιοχή του Δήμου μας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

apinidwtes oraiokastro 7

apinidwtes oraiokastro 3

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς λειτουργούν οι απινιδωτές και τί πρέπει να κάνουμε εάν κάποιος συνάνθρωπός μας χρειαστεί βοήθεια. Οι απινιδωτές που προμηθευτήκαμε είναι εύχρηστοι και διαθέτουν αυτοματοποιημένες οδηγίες, ενώ είμαστε διατεθειμένοι να διοργανώσουμε και σεμινάρια ΚΑΡΠΑ όπου χρειαστεί. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν οι απινιδωτές. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι έστω και μία ζωή να σωθεί από αυτούς τους μηχανισμούς πόσο σημαντικό είναι να τους έχουμε πάντα στην διάθεσή μας», πρόσθεσε ο κ. Τσακίρης.

apinidwtes oraiokastro 2

apinidwtes oraiokastro 1

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα, ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σε στενή συνεργασία με τις Κοινότητες και τους φορείς που πλέον έχουν στην διάθεσή τους απινιδωτές, ώστε όπου χρειάζεται να γίνονται δράσεις ενημέρωσης του κοινού και να παρουσιάζεται ο τρόπος λειτουργίας τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ