Σχολές γονέων στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΜ) Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει την έναρξη Σχολών Γονέων.  Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν ομαδικές συναντήσεις γονέων είτε στον χώρο του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών είτε σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία του ΚΕΜ Δήμου Θεσσαλονίκης και αποσκοπεί στην απόκτηση δεξιοτήτων των γονέων χρήσιμων στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών καθώς διαπραγματεύεται θέματα που υπόκεινται στους προβληματισμούς των γονέων σε ό,τι αφορά την ισορροπημένη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία (αποδοχή διαφορετικότητας, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, επικοινωνία με το παιδί).

Οι Σχολές Γονέων υλοποιούνται μέσα από συνεδρίες ομαδικής συμβουλευτικής και επιδιώκεται μικρός αριθμός μελών για να διευκολύνει την έκφραση και επικοινωνία στα μέλη. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η ανομοιογένεια στην υπηκοότητα των μελών ώστε να λειτουργήσει ωφέλιμα και στη διαδικασία ένταξης των μεταναστών συμπολιτών μας.

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα περίοδο ανακοινώνονται:

Α. Έναρξη Ομάδας Γονέων Α’ κύκλου στην αίθουσα συμβουλευτικής του ΚΕΜ Μοναστηρίου 93Β 4ος όροφος.

> Οι συναντήσεις των ομάδων συντονίζονται από την ψυχολόγο του ΚΕΜ, Εύα Θεοδοσιάδου

>   Η διάρκεια του κάθε κύκλου θα είναι 4 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (πρωινές ώρες). Τα θέματα προς ευαισθητοποίηση θα καθορίζονται από το ενδιαφέρον της κάθε ομάδας, ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

>     χτίσιμο σχέσης με το παιδί

>     ενίσχυση αυτοπεποίθησης στο παιδί

>     οριοθέτηση

>     σεξουαλική διαπαιδαγώγησης

>     αποδοχή της διαφορετικότητας

>     η σχέση του παιδιού με την ‘οθόνη’ και το διαδίκτυο

>     η σχέση με τον έφηβο

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν γονείς τόσο αλλοδαποί που κάνουν χρήση της ελληνικής, όσο και ημεδαποί στα τηλέφωνα 2313318626 και 2313318959 ή αποστέλλοντας με ηλεκτρονικό μήνυμα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο kem@thessaloniki.gr αναφέροντας στο θέμα ‘ενδιαφέρον για ομάδες γονέων’ . Το χρονικό διάστημα για εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι προς το παρόν ανοιχτό.

Β. Συμμετοχή του ΚΕΜ στα Σεμινάρια Προετοιμασίας και Υποστήριξης Εγκύων που υλοποιούνται από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά την υλοποίηση της δράσης, σε κάθε κύκλο οργανώνεται συνάντηση ομαδικής συμβουλευτικής από την ψυχολόγο του ΚΕΜ Δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο την ψυχολογική ενδυνάμωση των συμμετεχουσών εγκύων στο σεμινάριο. Η συνάντηση είναι διαδικτυακή. Δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο γίνονται στα τηλέφωνα τηλ.2313318643 – 2310509020.

Γ. Δράση ευαισθητοποίησης ομάδας γονέων σε ζητήματα διαφορετικότητας σε συνεργασία με το 82ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.

Γονείς του 82ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης θα συναντηθούν με την ψυχολόγο του ΚΕΜ με στόχο την ενίσχυσή τους σε δεξιότητες επικοινωνίας που αναδεικνύουν την αποδοχή διαφορετικότητας των παιδιών τους. Η συνάντηση θα υλοποιηθεί στον χώρο του Νηπιαγωγείου στις 14/12 17:00-19:00.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ