Σάκης Τζακόπουλος “Κινδυνεύει και το νερό;”

Η ένταξη των εταιρειών ύδρευσης στη νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, γεννά πλήθος ερωτημάτων. “Το σχετικό τριπλό πολύ-νομοσχέδιο, κατατέθηκε από το αρμόδιο υπουργείο στη βουλή την 1η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών και ενώ είχε προηγηθεί διαβούλευση fast – track, μέσα σε μόλις 4 ημέρες και εν μέσω αργιών λόγω της Καθαράς Δευτέρας. Το πρώτο ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί αυτή η βιασύνη από κυβερνητικής πλευράς;”, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ώρα Θεσσαλονίκης, θέτει ακόμη ένα ερώτημα. Η νέα ρυθμιστική αρχή στην οποία εντάσσονται και οι εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης δεν θα εξυπηρετεί μόνο στην εποπτεία, στη ρύθμιση και στην κοστολόγηση αλλά και στην ενδεχόμενη αλλαγή στρατηγικής προς μια λογική ιδιωτικοποίησης και αυτό γιατί όπου φτιάχτηκαν “Ρυθμιστικές Αρχές” ακολουθεί μια ιδιωτικοποίηση.

Το δρόμο αυτό θα πάρει το νερό και η υδροδότησή μας; Αρκούν οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για να μας καθησυχάσουν;

Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει κοινωνικό αγαθό. Οι λογικές ότι οι ιδιωτικοποιήσεις ωφελούν τους πολίτες δε βρίσκουν πλέον αντίκρισμα. Το κυβέρνηση που θα υπάρξει μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές οφείλει να επανεξετάσει τις όποιες αποφάσεις έχουν παρθεί και αφορούν το νερό.

Αλλά και οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για το αγαθό που αποτελεί το νερό και να ελέγχουν την λειτουργία των  Δημοτικών Εταιρειών Ύδρευσης και Αποχέτευσης ”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ