Σ. Τζακόπουλος: Να μετονομαστεί η δυτική είσοδος της πόλης σε λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τζακόπουλος προτείνει τη μετονομασία της δυτικής εισόδου της πόλης σε λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων.

Η πρόταση γίνεται με αφορμή τη σημερινή επέτειο του Ολοκαυτώματος και την απελευθέρωση των τελευταίων κρατουμένων από το στρατόπεδο του θανάτου, το Άουσβιτς, όπου μαρτύρησαν πολλοί Θεσσαλονικείς Εβραίοι .

Ο κ. Τζακόπουλος δήλωσε πως κάνει την πρότασή του προς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με την ελπίδα ότι αυτή θα γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των μελών του, ως αναγνώριση της οφειλόμενης τιμής που πρέπει  – επιτέλους- να αποδώσει η πόλη στα μέλη της, στα παιδιά της, που χάθηκαν στα στρατόπεδα της φρίκης και του θανάτου.

“Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Ας προχωρήσουμε με την μετονομασία της Δυτικής Εισόδου, από τον κόμβο των Δικαστηρίων έως την οδό Κωλλέτη, που σήμερα ονομάζεται οδός Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού (και ως πριν λίγα χρόνια οδός Κοτταρούλια) σε «λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων». Είναι άλλωστε ο βασικός οδικός άξονας σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τον χώρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος.”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε με έμφαση ότι ” οι Θεσσαλονικείς βλέπουμε σήμερα ότι το Μουσείο Ολοκαυτώματος παραμένει στα χαρτιά , αλλά και η πλατεία Ελευθερίας από Πάρκο Μνήμης έγινε πάλι χώρος στάθμευσης, χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο, καμιά προοπτική “.

” Η πόλη μας, κατέληξε ο κ. Τζακόπουλος, πρέπει να σχεδιαστεί πάνω στο παρελθόν της για να ανοίξει μια πορεία στο μέλλον που της αξίζει. Και από κάπου πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί και να σκέπτεται.”

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ