«Ραντεβού με τα παιδιά»: Από 1 έως 10 Νοεμβρίου για προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους στο δήμο Παύλου Μελά

Το «Ραντεβού με τα παιδιά» διοργανώνεται από το 2017 στον Δήμο Παύλου Μελά, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, εστιάζοντας στην πρόληψη και την ενημέρωση για την υγεία των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων Χαρά Αμανατίδου, καλούν τους γονείς – κηδεμόνες να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού από την Τετάρτη 1 έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στα τηλέφωνα ανά κατηγορία ελέγχων που δημοσιεύει το αρμόδιο Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας.

Τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις των παιδιών που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 11 ως 18 Νοεμβρίου 2023, στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Παύλου Μελά, στην οδό Αγίας Μαρίνας 4, στην Πολίχνη, υποστηρίζουν οι: Το Χαμόγελο του Παιδιού,  το Κέντρο Πρόληψης Δίκτυο  Άλφα, Εθελοντές ιατροί του Κοινωνικού ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, το Τμήμα Παιδικών Σταθμών και η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Παιδική Ομπρέλα” του Δήμου Παύλου Μελά.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους είναι καλεσμένοι στην εκπαιδευτική – ψυχαγωγική δράση έναρξης “Συμμετέχω-Παίζω-Δημιουργώ… Με Υγεία και Χαρά, το μέλλον μου κοιτώ”,  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, ώρα:10.00 π.μ., στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Παύλου Μελά, με τη συμμετοχή του Τμήματος Παιδικών σταθμών.

Επίσης, θα διοργανωθεί Ενημερωτική δράση με θέμα: “Πρόληψη της βίας και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών στην εφηβεία”, σε συνεργασία με το  Κέντρο Πρόληψης “ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ” και με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
  • Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 στο 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης

Δημήτρης Δεμουρτζίδης: Δράση με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα

Το «Ραντεβού με τα παιδιά» θεσπίστηκε το 2017 από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών θεμάτων, στο πλαίσιο του Προσυμπτωματικού Ελέγχου των παιδιών και αφορά σε μια σειρά  προληπτικών εξετάσεων και εκπαιδευτικών – ψυχαγωγικών δράσεων, σε συνεργασία με αξιόπιστους φορείς της πόλης και εθελοντές γιατρούς, με επίκεντρο την παιδική και εφηβική ηλικία. Πέρα από τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των υπαρχουσών κοινωνικών δομών, είναι σημαντικό το κοινωνικό αποτύπωμα που προκύπτει μέσα από ποιοτικές δράσεις προληπτικών ιατρικών ελέγχων,  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των ηλικιακών κατηγοριών και κοινωνικών ομάδων.

Χαρά Αμανατίδου: Θωρακίζουμε την υγεία των παιδιών μας

Το «Ραντεβού με τα παιδιά» διοργανώνεται με ευαισθησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης από το Τμήμα Δομών Υγείας & Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία και διασύνδεση με τους εθελοντές γιατρούς μας και άλλους φορείς, προάγοντας τη δημόσια υγεία και την προληπτική ιατρική στον Δήμο Παύλου Μελά, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση στις προληπτικές εξετάσεις και την υπεύθυνη ενημέρωση για το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, την υγεία. Καλούνται οι γονείς να επικοινωνήσουν με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά, να κλείσουν ραντεβού και να πραγματοποιήσουν τα παιδιά τους, εντελώς δωρεάν, προληπτικούς ελέγχους και μετρήσεις. Θωρακίζουμε την υγεία των παιδιών μας, προωθούμε την ανάγκη υιοθέτησης ενός πιο υγιεινού μοντέλου ζωής.

Ραντεβού με τα παιδιά 2023

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ