Πυρκαγιές: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε Βαρνάβα και Ελευσίνα

Διακοπή κυκλοφορίας σε αρκετές οδούς υπάρχει λόγω των πυρκαγιών σε Πάτημα Ελευσίνας και Βαρνάβα Αττικής.

Συγκεκριμένα στον Βαρνάβα: 1. Eπαρχιακή οδός Μαραθώνα-Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών. 2. Ρήγα Φεραίου (λ. Βαρνάβα) από την οδό Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα. 3. 25ης Μαρτίου και Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. 4.Aνώνυμη οδός από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Στον Ασπρόπυργο: 1. Λ. Zωοδόχου Πηγής από το ύψος της διασταύρωσης της με τη Λ NATO 2. Λ. Zωοδόχου Πηγής από το ύψος του «Παπαστράτου».

Στον Βαρνάβα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ), 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Παράλληλα μεταβαίνουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και άλλοι 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα, νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, στην Ελευσίνα η καίγονται ξερά χόρτα στην περιοχή Πάτημα, ανάμεσα σε εργοστάσια, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ