Πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένες κατοικίες σε Θέρμη, Τρίλοφο και Πλαγιάρι άφησε πίσω της η “ΙΛΙΝΑ”

Προβλήματα σε ορισμένες Κοινότητες του δήμου Θέρμης προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση η οποία σημειώθηκε την Δευτέρα 3 Απριλίου. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης η οποία ήταν σε επιφυλακή από το μεσημέρι της Δευτέρας, με υπαλλήλους και εθελοντές από Θέρμη και Μίκρα, χρειάστηκε να παρέμβει αργά το βράδυ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία προέβη στο κόψιμο 16 δέντρων τα οποία είχαν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους ενώ πραγματοποιήθηκε άντληση υδάτων σε επτά κατοικίες οι οποίες πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση. Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας γίνονταν συντονισμένες περιπολίες σε ρέματα και χρειάστηκε να αποκλειστούν κάποιες ιρλανδικές διαβάσεις για λόγους ασφαλείας.

 

Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Μίκρας. Η ομάδα των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, βρισκόμενη συνεχώς σε επιφυλακή στην βάση της στην Καρδία και σε συντονισμό με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης, έσπευσε να βοηθήσει οδηγούς των οποίων τα αυτοκίνητα είχαν κολλήσει σε λάσπες, να ελέγξει επικίνδυνες διαβάσεις οχημάτων καθώς και σε δύο περιπτώσεις πτώσης δένδρων που είχαν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους, σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι. Συγκεκριμένα κλιμάκιο αποτελούμενο από έξι μέλη της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, μαζί με το πυροσβεστικό όχημα και τέσσερα οχήματα μελών της Ομάδας, έσπευσε σε βοήθεια των ανδρών της ΕΚΑΜ, στην κοπή των δένδρων με χρήση αλυσοπρίονων. Ακολούθως φρόντισαν για την απομάκρυνση των κορμών ώστε να ανοίξουν δρόμοι που είχαν κλείσει εξαιτίας της πτώσης δένδρων.

Δεδομένου ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες του δήμου Θέρμης μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη και στο τηλέφωνο 6972312198

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ