Πρυτανικές εκλογές ΑΠΘ: Εξελέγησαν 3 από τα 5 εξωτερικά μέλη

Η δεύτερη μέρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, με καθολική και μυστική ψηφοφορία από τα μέλη της Συγκλήτου..

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους πενήντα έξι (56) εκλογείς και μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ, ξεκίνησε στις 15.30 και ολοκληρώθηκε στις 17.30, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ».

Εκλεγόμενα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ από τους 46 υποψήφιους είναι, κατά σειρά, εκλογής οι:

  • Σταματιάδης Νικηφόρος, 31 ψήφοι
  • Αγγελιδάκη Ειρήνη, 30 ψήφοι
  • Παπαντώνης Δημήτριος, 30 ψήφοι

Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, για την εκλογή των υπόλοιπων δύο μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ.

Το αποτέλεσμα  της αυριανής συνεδρίασης θα “δείξει” το νέο   Πρύτανη, καθώς οι δύο διεκδικητές της θέσης Κυρ. Αναστασιάδης και Χαρ. Φείδας θα “μετρήσουν τα “κουκιά” τους στο επόμενο βήμα που είναι η ανάδειξη του νέου Πρύτανη από το 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης

Να σημειωθεί ότι η ανάδειξη του συνόλου των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ, ορίστηκε κατόπιν της διαπίστωσης αδυναμίας ανάδειξης των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος (υπ΄ αριθμ. 24137/15-11-2023 απόφαση της Συγκλήτου) κατά την τρίτη κατά σειρά προβλεπόμενη κατά τις κείμενες διατάξεις ψηφοφορία των εκλεγμένων εσωτερικών μελών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ