Προβληματισμός στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης – Σήμερα η εκλογή νέου προέδρου ΔΣ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά τις χθεσινές εξελίξεις που σηματοδοτούν η ανεξαρτητοποίηση της πρώτης σε σταυρούς δημοτικής συμβούλου Ιωάννας Σπανού αλλά και η κοινή επιστολή 11 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με την οποία προειδοποιήσουν για αποχή από τη σημερινή διαδικασία εκλογής νέου προέδρου αν δεν στήνονταν κάλπη.

Σε διαρκείς συσκέψεις στη διοίκηση του δήμου κατέληξαν πως η ανακοίνωση για ανεξαρτητοποίηση της κας. Σπανού δεν ακυρώνει τη σημερινή διαδικασία εκλογής προέδρου και απέστειλε αργά χθες το βράδυ σχετική διευκρίνιση στους δημοτικούς συμβούλους με την επισήμανση πως πρόθεση είναι η εκλογή να τελειώσει αύριο.  Ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νασιούλας με επιστολή του προς τον Δήμαρχο έκανε γνωστό πως θα προσβάλει τη διαδικασία ζητώντας να επαναληφθεί με πρόσκληση που θα απευθύνει ο αμέσως επόμενος στη σειρά σταυροδοσίας Γιώργος Αβαρλής.

Ο προβληματισμός βεβαίως στη διοίκηση δεν έγκειται μόνο στη σημερινή διαδικασία μετά την ανεξαρτητοποίηση της κας. Σπανού αλλά πως μέσα σε μια εβδομάδα έχασε και τρίτο δημοτικό σύμβουλο από την πλειοψηφία.

Επίσης αργά το βράδυ σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό πως η σημερινή διαδικασία (θα γίνει στις 11 το πρωί) θα πραγματοποιηθεί τελικά με κάλπη που θα στηθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.  Είχε προηγηθεί η επιστολή των 11 συμβούλων της αντιπολίτευσης την οποία υπογράφουν οι Την επιστολή συνυπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Αγαθαγγελίδου, Μαρία Αρβανιτίδου, Σπύρος Βούγιας, Σταύρος Καλαϊτζίδης, Μαρία Καλφακάκου, Ανδρέας Κουράκης, Κατερίνης Νοτοπούλου, Γιώργος Ορφανός, Μαρία Πασχαλίδου, Μιχάλης Τρεμόπουλος και Έλλη Χρησίδου.  Σχετικές ανακοινώσεις περί αποχής από τη διαδικασία εξέδωσαν και οι Σάκης Τζακόπουλος και Βασίλης Γάκης.

Κατά τα λοιπά, πρόταση της Διοίκησης στη σημερινή διαδικασία θα είναι πρόεδρος να εκλεγεί ο Πέτρος Λεκάκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ