Πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμαριάς για τη διαμόρφωση αθλητικού ήθους και την αποτροπή φαινομένων οπαδικής βίας

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με την Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη θα υλοποιήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό να αξιοποιήσει την μεγάλη προβολή που έχει ο αθλητισμός, προκειμένου να διαμορφώσει σωστό αθλητικό ήθος και να συμβάλλει στην αποτροπή φαινομένων οπαδικής βίας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της συνύπαρξης, του δικαιώματος στα πολλά χρώματα και στην αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στα παιδιά που θα το παρακολουθήσουν. Απευθύνεται σε μαθητές Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου και θα υλοποιείται στο χώρο των τεσσάρων παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

«Τα παιδιά μας έχουν αποδείξει ότι και θέλουν και μπορούν να αγωνιστούν για έναν κόσμο, που ο αλλησεβασμός δε θα είναι ζητούμενο, αλλά δεδομένο. Εμείς, όπως οφείλουμε, τους δίνουμε τις βάσεις για να προχωρήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως έχει πει και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, τα παιδιά είναι αυτά που παραδίδουν μαθήματα ζωής», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Ιωάννης Πενόπουλος.

Μέσα από την προβολή σχετικού εποπτικού υλικού, την αξιοποίηση κατάλληλης λογοτεχνίας και την εφαρμογή βιωματικών, θεατροπαιδαγωγικών τεχνικών τα παιδιά θα κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ φιλάθλου και οπαδού και τη σημασία του σεβασμού και της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ