“Πράσινοι” πονοκέφαλοι στην Καλαμαριά, “γαλάζιοι” σε Κορδελιό-Εύοσμο

Της Χρύσας Κυριακού

Αν και επίσημα τα κομματικά επιτελεία υποστηρίζουν «πρώτα οι εθνικές εκλογές και μετά τα ενδεχόμενα χρίσματα σε υποψηφίους δημάρχους», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους απασχολεί η πληθώρα των υποψηφίων από το ίδιο κόμμα, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους στις εκλογές του 2023, στους δύο μεγαλύτερους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τον δήμο Καλαμαριάς, όπου οι υποψήφιοι που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχουν φτάσει τους 3 και τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, όπου οι υποψήφιοι από το χώρο της ΝΔ έχουν αισίως φτάσει τους 5. Και μπορεί το πιο πιθανό σενάριο να είναι τα κόμματα να μη δώσουν επίσημα χρίσματα σε υποψηφίους, παρά μόνο άτυπη στήριξη σε ορισμένους, ωστόσο φαίνεται πως προβληματίζονται από τις πολλαπλές υποψηφιότητες από τον ίδιο χώρο.

Στο δήμο Καλαμαριάς έναν κατεξοχήν «πράσινο» δήμο, που το 2019 άλλαξε χέρια, έχουν ήδη ανακοινώσει την απόφασή τους να διεκδικήσουν τα ηνία του δήμου οι Χρίστος Βάρδας, Γιώργος Τελίδης και Ματθαίος Αμπατζίδης. Και οι τρεις τους προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Βάρδας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του αρκετά νωρίς, τον Μάρτιο του 2021, και έχει τη στήριξη από τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστο Παπαστεργίου, τον τέως δήμαρχο Καλαμαριάς Χριστόδουλο Οικονομίδη, την ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ το διάστημα 2004-09 Ευαγγελία Τζαμπάζη και άλλα γνωστά στελέχη του κόμματος.

Ο Γιώργος Τελίδης, δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, προερχόμενος από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. Ο κ. Τελίδης δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του ωστόσο στο πλευρό του έχει ταχθεί η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Θεοδόση Μπακογλίδη.

Υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 θα είναι και ο πρώην αντιδήμαρχος Ματθαίος Αμπατζίδης, ο οποίος το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του.

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου αναμένεται «γαλάζια» μονομαχία με τους υποψηφίους από το κυβερνών κόμμα να φτάνουν τους  πέντε. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός μπορεί να προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερα ερείσματα στο κόμμα με τον μοναδικό που έχει ανοικτές πόρτες  να είναι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Χρήστος Δεμερτζής. Από τον χώρο της ΝΔ προέρχεται και ο γιατρός, Βασίλης Ανδρεάδης, ο οποίος διαδέχθηκε τον Γιάννη Καμαρινό  στην ηγεσία της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Υποψήφιος από την ίδια παράταξη θα είναι και ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο οποίος έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση υποψηφίων και από τις δύο δημοτικές ενότητες του δήμου. Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δήμο εξέφρασε και το γνωστό στέλεχος της ΝΔ, Μίλτος Τασούλης, ο οποίος ανακοίνωσε τα πρώτα 20 στελέχη της παράταξής του. Υποψήφια για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα είναι και η Μαρία Μανούκα, πρώην υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2019 με τον πρώην δήμαρχο, Πέτρο Σούλα.  Η κα Μανούκα έχει ιδιαίτερα ερείσματα στη ΝΔ τόσο από την πλευρά του πατέρα της, όσο και από την πλευρά του συζύγου της, γενικού γραμματέα στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης.

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 5-11-2022)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ