Ποιοι θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης σε οκτώ δήμους της Θεσσαλονίκης

Της Χρύσας Κυριακού

Σβήνουν και… γράφουν οι Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσουν τα σχήματα με τα οποία θα διοικήσουν για την επόμενη πενταετία τους Δήμους τους. Η νέα θητεία θα ξεκινήσει τη 1η Ιανουαρίου του 2024 και μέχρι τότε τόσο οι νέοι Δήμαρχοι, όσο και οι επανεκλεγέντες θα πρέπει να επιλέξουν τα στελέχη τα οποία θα αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων. Οι επανεκλεγέντες Δήμαρχοι έχουν πιο εύκολο έργο καθώς οι περισσότεροι θα επιλέξουν να πορευτούν με τα στελέχη που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε προηγούμενες θητείες, με ορισμένες προσθήκες νέων στελεχών. Οι νεοεκλεγέντες θα πρέπει να αξιοποιήσουν στελέχη που είτε έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά, είτε έχουν… γράψει χιλιόμετρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τους πρώτους σε σταυρούς να προηγούνται στην επιλογή.

Δήμος Αμπελόκηπων -Μενεμένης

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου θα καθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου για 6η φορά, καταφέρνοντας να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή με πολύ υψηλό ποσοστό. Ο ίδιος φέρεται να έχει καταλήξει στο σχήμα με το οποίο θα διοικήσει από την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο, κρατά κλειστά τα χαρτιά του μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Ο έμπειρος Δήμαρχος αναμένεται να αξιοποιήσει αρχικά 10 στελέχη του μεταξύ των οποίων η Μαρία Αποστολίδου, ο Παύλος Κεσόγλου, o Βασίλης Μανωλόπουλος, o Γιώργος Καζαντζίδης και ο Γιώργος Κουσίδης ενώ ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Αλέξανδρος Κουσενίδης αναμένεται να παραμείνει στη θέση του.

Δήμος Βόλβης

Έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Βόλβης δεν πρόκειται α ανακοινώσει το διοικητικό σχήμα με το οποίο θα πορευτεί από την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο Διαμαντής Λιάμας προσανατολίζεται να προχωρήσει σε ανανέωση του σημερινού σχήματος διοίκησης. Θέσεις ευθύνης αναμένεται να πάρουν οι Λάκης Ιορδανίδης, Νίκος Πανταζίδης και Γιάννης Κοροσίδης. Ενώ πιθανόν να αξιοποιηθούν οι Μαρία Δαγκλή, Κυριακή Τσουραλάκη, Ραφαήλ Αμανετίδης και Χρήστος Γκολιδάκης.

Δήμος Δέλτα

Η νέα Δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά έχει καταλήξει στο διοικητικό σχήμα κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός της η μόνη θέση που παραμένει ακόμη ορφανή είναι αυτή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Την αντιδημαρχία Οικονομικών πρόκειται να αναλάβει ο Θωμάς Μουρμούρας, των Τεχνικών Υπηρεσιών ο Δημήτρης Καμανάς, της Καθαριότητας ο Θανάσης Παππάς, ενώ στην Κοινωνική Πολιτική αναμένεται να τοποθετηθεί η Σοφία Μαυρίδου. Την αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Βαρβίτης ενώ αμετακίνητος στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) θα παραμείνει ο Σπύρος Σταματάκης.

Δήμος Θέρμης

Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος επανεξελέγη στο Δήμο Θέρμης από την πρώτη Κυραική, εκλέγοντας 25 δημοτικούς συμβούλους. Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τα στελέχη με τα οποία θα διοικήσει κατά τη νέα του θητεία, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει στις αρχές Ιανουαρίου. Το πιθανότερο είναι να αξιοποιήσει παλιά και έμπειρα στελέχη στο μεγαλύτερο μέρος του σχήματος αλλά να δώσει και ευκαιρία σε νέα στελέχη να δείξουν τις ικανότητές τους σε θέσεις ευθύνης. Μεταξύ των ονομάτων που συζητιούνται έντονα είναι των Σπύρου Γαντά, Στέλιου Τσομαρίδη, Βασίλη Μουστάκα, Απόστολου Τσολάκη, Θωμά Γέρμανου, Στέλιου Αποστόλου και Φανής Χατζηδημητρίου.

Δήμος Καλαμαριάς

Η Χρύσα Αράπογλου στο Δήμο Καλαμαριάς έχει σχεδόν αποφασίσει για τα στελέχη με τα οποία θα διοικήσει τον Δήμο, ωστόσο, και αυτή κρατά κλειστά τα χαρτιά της και δεν προχωρά σε σχετικές ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες η κα Αράπογλου πραγματοποίησε συναντήσεις με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της, με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο ανάληψης θέσης ευθύνης. Η νέα Δήμαρχος αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα τις επόμενες ημέρες με επικρατέστερους τους Γιώργο Τελίδη και Θάνο Γιαννακό αλλά και τις Χριστίνα Φοροπούλου και Μαίρη Τσιραμπίδου.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του και ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο διοικητικό σχήμα αναμένεται να συμμετάσχουν οι Δημήτρης Απατσίδης, Αριστείδης Γαλανός, Στέλιος Γκατζές, Γιώργος Καστανίδης, Απόστολος Συμεωνίδης και Παρασκευή Γενίτσαρη. Πιθανόν να αξιοποιηθεί και ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Παύλου, Νίκος Βαρσάμης αλλά και ο Τάσος Τσακιρίδης. Στη θέση προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι πολύ πιθανό να παραμείνει η νυν πρόεδρος Κατερίνα Τσουκαλά.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ακόμη το… σκέφτεται, καθώς έχει χρόνο ακόμη μέχρι τις ανακοινώσεις των ονομάτων του διοικητικού του σχήματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ονόματα των αντιδημάρχων του τα ανακοινώνει πάντα αρχές της θητείας του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο έμπειρος αυτοδιοικητικός θα αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς του συμβούλους, σε μια προσπάθεια να δώσει σε όλους την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται έντονα είναι αυτά της Ελένης Γιαννούδης, του Γιάννη Καρτάλη, της Σοφίας Τσαουρίδου, της Νίκης Ζώτου και της Ανατολής Κωνσταντινίδου. Θέση ευθύνης αναμένεται να έχει και ο Μιχάλης Γεράνης, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Δήμος Χαλκηδόνος

Ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος κατάφερε να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Χαλκηδόνος. Έχοντας στο πλευρό του παλιά αλλά και νέα στελέχη, φαίνεται πως ακόμη το… σκέφτεται για το ποιους θα αξιοποιήσει σε θέσεις ευθύνης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις λίγο πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023. Μέχρι τότε ο κ. Αναγνωστόπουλος κρατά κλειστά το χαρτιά του και δεν έχει προχωρήσει σε καμιά σχετική δήλωση

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ