Πνευμονολογική Εταιρεία & ΚΕΔΕ δίνουν «Ανάσα Ζωής» σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υποστήριξε την κοινωνική πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με συμβολική φωταγώγηση δημοτικών κτηρίων
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, πραγματοποίησε τη συμβολική φωταγώγηση εμβληματικών δημοτικών κτηρίων και μνημείων σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ως ένδειξη υποστήριξης και αναγνώρισης της αποστολής της για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υγεία του πνεύμονα.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Στέλιος Λουκίδης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την ΚΕΔΕ που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθειά μας και αγκαλιάζοντας την κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής». Μία πολύ σημαντική συλλογική δράση και συνένωση δυνάμεων για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της αφύπνισης του κοινού καθώς και τη διάχυση του μηνύματος ότι η διακοπή του καπνίσματος και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Η δράση της φωταγώγησης των κτηρίων είναι ένας σταθμός σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι που έχουμε ξεκινήσει μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αισιοδοξώντας να συμβάλλουν στην εκπλήρωση των στόχων μας».
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπερήφανα στηρίζει την προσπάθεια ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την υγεία του πνεύμονα. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να είμαστε αρωγοί και κοινωνικοί συνοδοιπόροι σε τέτοιες πρωτοβουλίες που υπηρετούν τη δημόσια υγεία και τον πολίτη. Δεσμευόμαστε ότι θα συμπορευόμαστε με κάθε δράση που υπηρετεί αντίστοιχους σκοπούς.», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας & Δήμαρχος Τρικκαίων.
Η «Ανάσα Ζωής» είναι μία κοινωνική πρωτοβουλία που υλοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και συνεχίζει για 2η χρονιά, με την υποστήριξη της Johnson & Johnson. Κύρια αποστολή της είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης για την υγεία του πνεύμονα. Έχοντας εξελιχθεί πλέον σε μία «κοινωνική συμμαχία», σημαντικοί φορείς υποστηρίζουν τις δράσεις που θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μάθετε περισσότερα για την κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής» εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες για τους δημοσιογράφους:
VALUECOM, Αλεξάνδρα Ταμπακάκη, alexandra_tampakaki@valuecom.gr, 210 3252103

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ