Πιλοτικό Πρόγραμμα από τον δήμο Θέρμης για την ορθολογική χρήση λιπασμάτων

Ο δήμος Θέρμης και η αρμόδια Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης, υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν παροχής οδηγιών, σχετικά με την ορθολογική χρήση των λιπασμάτων, σε καλλιεργητές που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την γεωργία. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προστασία του περιβάλλοντος από την μη ορθή – καταχρηστική χρήση των λιπασμάτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπονται εδαφολογικές αναλύσεις από τις μεμονωμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις οι οποίες, αναλόγως του αποτελέσματος, θα συνοδεύονται από προτάσεις συμβουλευτικής λίπανσης.

Δικαιούχοι συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με την γεωργία (όχι κατ’ επάγγελμα γεωργοί) και έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχιο ή μικρό κτήμα, μπαξέ κ.λπ. στα όρια του δήμου Θέρμης. Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν το σχετικό έντυπο αίτησης αλλά και πληροφορίες στο γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης στο Κοινοτικό Κατάστημα Βασιλικών και στο τηλ. 2396330032 ή στο email agros@thermi.gov.gr . Να σημειωθεί ότι θα πρέπει να υποβάλλεται μία αίτηση ανά οικογένεια. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία, από 15/09/2021 έως 30/09/2021, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την αποστολή του δείγματος στο εργαστήριο θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν υλικά καινούργια και καθαρά. Στη σήμανση του δείγματος θα αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντα ευδιάκριτα σε αυτοκόλλητη ετικέτα. Για την ακριβή ημερομηνία συγκέντρωσης των δειγμάτων, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα ειδοποιούνται τηλεφωνικά από την υπηρεσία.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης Στέλιος Γκιζάρης αναφέρει ότι “η προστασία του περιβάλλοντος είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες του δήμου Θέρμης. Για το λόγο αυτό παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία ώστε να περάσουμε το συγκεκριμένο μήνυμα σε ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης, έστω και ερασιτεχνικά. Η ορθολογική χρήση των λιπασμάτων είναι ένα από τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως για την αποφυγή μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι από φέτος έχουμε ξεκινήσει και πρόγραμμα συλλογής συσκευασιών φυτοφαρμάκων προκειμένου να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τη ρύπανση του περιβάλλοντος”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ