Περιβαλλοντική δράση δενδροφύτευσης από τον Δ. Κορδελιού-Ευόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Με δεντροφυτεύσεις στο χώρο πρασίνου Δημ. Κολοκυθά/Ξενοκράτη στην περιοχή άνωθεν Περιφερειακού, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τη δημιουργία και την ενίσχυση του πρασίνου και κυρίως την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα που αφορούν στο φυσικό μας περιβάλλον.
Η δράση – την οποία οργανώνει την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στις 10.00 πμ η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου με τη συνδρομή των Τμημάτων Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου και Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής – εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ”Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης”. Στη δεντροφύτευση θα συμμετάσχουν μαθητές του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.
“Με προτεραιότητα τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, την ανάπτυξη των πνευμόνων πρασίνου στο δήμο μας και με απώτερο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, τιμούμε την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, η οποία αποτελεί ημέρα αφύπνισης και αφετηρία να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον και στο φυσικό οικοσύστημα”δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας πως η συμμετοχή των πολιτών στις φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις του Δήμου είναι σημαντική και απαραίτητη, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.
“Επενδύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην προαγωγή της οικολογίας στους νέους του τόπου μας, συμμετέχουμε και φέτος στην παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, στέλνοντας το μήνυμα πως όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας συμβάλλοντας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί πηγή ζωής” επισήμανε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αλεξάνδρα Κορωνίδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ