Πέντε Επιτάφιοι της Θεσσαλονίκης συναντώνται τη Μεγάλη Παρασκευή στην πλατεία Αριστοτέλους

Με τη συνάντηση πέντε Επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 9.00 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, κορυφώνεται το θείο δράμα στη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται ένα αντίστοιχο γεγονός στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλης Γάκης σε συνεννόηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο.

Στην κεντρικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά καθώς και των ιερών ναών Της του Θεού Σοφίας, της Αγίας Θεοδώρας, της Παναγίας Χαλκέων και του Αγίου Νικολάου του Τρανού.
Η περιφορά του Επιταφίου από κάθε ναό θα ξεκινήσει σε διαφορετική ώρα, ενώ τελευταίος στην πλατεία Αριστοτέλους θα φτάσει ο Επιτάφιος της Μητρόπολης. Η ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης αναμένεται κατανυκτική, καθώς θα ψαλεί κοινή ακολουθία από όλους τους ιερείς και τους ψάλτες. Παράλληλα, στους πιστούς θα μοιραστούν φυλλάδια με τους ύμνους που θα ψαλούν, ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλης Γάκης έχει ήδη έλθει σε επικοινωνία με φορείς του τουρισμού και ταξιδιωτικούς πράκτορες, ώστε αυτό το θρησκευτικό γεγονός που οργανώνεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης να προβληθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στις προθέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης είναι να οργανώσει και πρόσθετες δράσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου, με σκοπό να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ