Παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος ανακύκλωσης «Tropa Verde» στον Δ. Παύλου Μελά

Έναν πρώτο απολογισμό του πρωτοπόρου Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης TropaVerde πραγματοποίησε ο Δήμος Παύλου Μελά στη συνέντευξη Tύπου που παραχωρήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021. Η συνέντευξη Tύπου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» και είχε θέμα την «Παρουσίαση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης TropaVerde στο Δήμο Παύλου Μελά».

To «TropaVerde» ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Δήμο Παύλου Μελά το καλοκαίρι του 2020 και ως βασικούς στόχους έχει:

  1. Την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στο σύνολο των πολιτών του Δήμου.
  2. Την επέκταση του συστήματος «Διαλογή στην Πηγή» στο σύνολο του Δήμου.
  3. Τη συνεργασία Πολιτών – Δήμου – Τοπικών Επιχειρήσεων.
  4. Την απόκτηση τεχνογνωσίας από τα στελέχη του Δήμου.
Τα παραπάνω αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε στην πόλη Santiago de Compostella στην Ισπανία το 2015 και η καλή πρακτική μεταφέρθηκε στον Δήμο Παύλου Μελά και σε άλλες 4 Ευρωπαϊκές πόλεις. Στην πράξη, αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα που προωθεί την ανακύκλωση ανταμείβοντας τις φιλικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Αθάνατος ήταν αυτοί που ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του τύπου για  τη λειτουργία, τα αποτελέσματα αλλά και τις μελλοντικές δράσεις του προγράμματος TropaVerde.

Ο κ. Λαζαρίδης, πιο αναλυτικά, παρουσίασε τις ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών των 9 πρώτων μηνών λειτουργίας του προγράμματος που συλλέγονται σε 5 προκαθορισμένα «πράσινα σημεία» στο Δήμο Παύλου Μελά: 1705.38 κιλά πλαστικό, 2.560 κιλά χαρτί, 424 κιλά αλουμίνιο και 709 λίτρα τηγανέλαιο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ενημερωτικές καμπάνιες που γίνονται στις γειτονιές και στις δράσεις προβολής του προγράμματος, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και βίντεο μικρής διάρκειας, που διανεμήθηκαν στα ΜΜΕ.

Ο κ. Αθάνατος από τη μεριά του, αναφέρθηκε στα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη και στη διαβούλευση που ξεκινάει για τον νέο κανονισμό καθαριότητας με σκοπό, τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξοικονόμηση πόρων.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ