Παρατάσεις, ευχολόγια, προχειρότητα και όχι πρόγραμμα για έργα καταλογίζει στον Κ. Ζέρβα η αντιπολίτευση

Κριτική στη διοίκηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, άσκησαν στελέχη της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της εξελισσόμενης τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εστιάζοντας στην πορεία των έργων που εκτελούνται, ή έχουν εξαγγελθεί για την πόλη.

Αφορμή για την κριτική στάθηκαν όσα δήλωσε προηγουμένως ο κ. Ζέρβας για τα θέματα που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχικά, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης, παρέπεμψε τη διοίκηση σε διάφορες περιοχές του δήμου, όπου καταγράφονται ζημιές, οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί. «Μάλλον είμαι ιδιότροπος και τα βλέπω. Οι ιθύνοντες του δήμου και το στελεχιακό δυναμικό δεν τα βλέπουν τα στραβά και τα ανάποδα;», σημείωσε δηκτικά ο ίδιος. Ειδικότερα, ο κ. Γάκης έκανε λόγο για κατεστραμμένες πινακίδες πέριξ της Αγίας Σοφίας, για μπαλώματα και λακούβες, ενώ κατέκρινε και την καθυστέρηση στο έργο ανάπλασης της πλατείας του Αγίου Γεωργίου δίπλα στη Ροτόντα. «Το έργο ξεκίνησε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ειλικρινά δεν έχω συναντήσει έναν εργάτη. Μερικές φορές βλέπω έναν άνθρωπο εκεί να κάθεται. Είναι πολύ λογικό να καθυστερήσει να παραδοθεί και να ζητήσετε νέες παρατάσεις και ούτω κάθε εξής», είπε και πρόσθεσε πως «το έργο μένει στη μέση, με χώματα, με περιφράξεις. Εδώ λέτε ότι θα διώξετε την περίφραξη από την πλατεία Ελευθερίας» και την ίδια ώρα τοποθετείτε «νέες περιφράξεις διπλά σε ένα πολύ αξιόλογο μνημείο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης», συνέχισε ο κ. Γάκης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη Είναι Το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο κινείται η διοίκηση, κατηγορώντας τη για αλλεπάλληλες παρατάσεις σε μία σειρά έργων που δεν προχωρούν. «Είναι φανερό ότι πολλά μπορούν να γίνουν. Το θέμα είναι πόσα θέλουμε να γίνουν, πώς τα οργανώνουμε και εάν έχουμε την προδιάθεση να συγκρουστούμε με τους εαυτούς μας. Είναι χαρά ο δήμαρχος να μιλάει με τον πρωθυπουργό, να εγκρίνονται έργα», τόνισε ο κ. Ορφανός, αλλά έσπευσε να συμπληρώσει πως «θα ήταν μεγαλύτερη χαρά να πραγματοποιούνται τα έργα».

Ως «δημοτική αρχή του ελάχιστου» χαρακτήρισε τη διοίκηση Ζέρβα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Ανδρέας Κουράκης, εξηγώντας ότι «το πρώτο μισό της δημοτικής αρχής είναι απογοητευτικό για το είδος των παρεμβάσεων, την ποιότητα και την ποσότητα». Υπό το ίδιο πρίσμα, ο κ. Κουράκης υποστήριξε ότι η διοίκηση Ζέρβα δεν παρουσιάζει αριθμητικά στοιχεία και χρονοδιαγράμματα, παρά αρκείται σε ευχές, οι οποίες όμως δεν μπορούν να λογιστούν ως πρόγραμμα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ