Που θα γίνουν δωρεάν rapid test από 9 Μαΐου στο δήμο Θέρμης

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 09 Μαΐου 2022 οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, rapid test θα γίνουν τη Δευτέρα 09 Μαϊου στο Περιφερειακό Ιατρείο Τριλόφου (δίπλα στο ΚΑΠΗ), από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και την Τρίτη 10 και την Παρασκευή 13 Μαϊου από τις 13.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το βράδυ στο Κέντρο COVID του δήμου Θέρμης. 

 

Στο μεταξύ από τις Υγειονομικές Μονάδες της 350 ΠΚΒ Αεροπορικής Βάσης στο ΣΕΔΕΣ και της 113 ΠΜ Αεροπορικής Βάσης ΜΙΚΡΑΣ, γνωστοποιήθηκε πως συνεχίζονται κανονικά στα δύο αυτά σημεία οι έλεγχοι, όπου όπως είναι γνωστό πραγματοποιούνταν δωρεάν rapid test για τον έλεγχο της covid-19,  με τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2310 405398

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζεται ότι επίσημο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, χορηγείται μόνον σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης έως και έξι μήνες πριν. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πολίτη για επανέλεγχο εντός της ημέρας.

Σε rapid test μπορούν να υποβάλλονται γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο. Οι μαθητές συνοδεύονται πάντοτε από τον κηδεμόνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ