Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης ο Αναστάσιος Βαβούσκος

Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου ορκίστηκε σήμερα (06/12), ενώπιον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο Αναστάσιος Βαβούσκος. Στα δημοτικά έδρανα ο κ. Βαβούσκος καταλαμβάνει τη θέση του Πασχάλη Τουντούρη, ο οποίος παραιτήθηκε για επαγγελματικούς λόγους. Η ορκωμοσία του Αναστάσιου Βαβούσκου έγινε παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρου Λεκάκη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Νίκου Λιακόπουλου.

Ο κ. Ζέρβας προσέφερε συμβολικά στον Αναστάσιο Βαβούσκο ένα pin με το χαρακτηριστικό «θ» του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και μια φιάλη «Γοργόνα», του κρασιού που παράγεται από τα αμπέλια του Δήμου. Ο Αναστάσιος Βαβούσκος είναι Δικηγόρος, Διδάκτορας του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Δίδαξε ως Έκτακτος Επίκουρος Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Έγραψε βιβλία και επιστημονικά άρθρα και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες στα γνωστικά αντικείμενα του Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου.

Είναι Διδάσκαλος Ορθοδόξου Θεολογίας και Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας. Αναγνωρίζοντας το επιστημονικό έργο του και την προσφορά του στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Β΄ τού απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντα Ασηκρήτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Βήττα – Βαβούσκου και έχουν μία κόρη. Υπενθυμίζεται ότι ο Πασχάλης Τουντούρης είχε ορκιστεί Δημοτικός Σύμβουλος τον περασμένο Μάιο, καταλαμβάνοντας τη θέση της Δήμητρας Ακριτίδου, που έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ