«Ώρα Θεσσαλονίκης», είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σ. Τζακόπουλου

Η δημοτική παράταξη «’Ωρα Θεσσαλονίκης», γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να συστρατευτούν όλοι όσοι θέλουν να δράσουν, που έχουν άποψη, δυνατότητες αλλά είναι αποθαρρυνμένοι γιατί οι ίδιες παρέες μονοπωλούν, φράζοντας το δρόμο στους ικανούς.

Ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος, καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς να συστρατευτούν στον αγώνα του,  γιατί «ήρθε η ώρα να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, να συγκρουστούμε με  καθεστηκυίες νοοτροπίες και στεγανά. Ήρθε η ώρα να δούμε γυμνή την αλήθεια και να λυτρωθούμε από τις αγκυλώσεις που μας κρατούσαν εγκλωβισμένους. Ήρθε η ώρα οι Θεσσαλονικείς να γίνουν πολίτες της πρωτοβουλίας και της δράσης γιατί στο ρόλο αυτό, δεν πρόκειται να τους αναπληρώσει κανείς».

Ο ίδιος καταθέτει τις αρχές της Δημοτικής Παράταξης «ΩΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», βάζοντας τους λόγους που έθεσε υποψηφιότητα ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Δεν είμαι πολιτικός ή celebrity. Γνωρίζω όμως την πόλη, γνωρίζω τα προβλήματά της, γνωρίζω να παλέψω για τις λύσεις τους. Δεν υπολογίζω σε ευνοϊκές προϋποθέσεις, γιατί δεν υπάρχουν. Υπολογίζω στην πολιτική ωριμότητα του κόσμου, που έχει δίκιο να προσέχει μήπως λιγοστέψει ο  θυμός του γι’ αυτούς που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του.

Πάντα με αφετηρία τη γνώση της πραγματικότητας και την εμπειρία μου από τη θητεία μου στα κοινά, αποκλειόταν να συνδέσω την υποψηφιότητά μου με τα κόμματα, τις ένοχες οικονομικές εξουσίες και άλλα συμφέροντα. Κατέρχομαι στο στίβο ελεύθερος δεσμεύσεων, μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις, μακριά από κάθε σχέση με στεγανά ή ταμπέλες. Και εξαιτίας ακριβώς αυτού, έχω γεμάτες τις μπαταρίες μου, έχω όρεξη για δουλειά, για θυσίες και κίνητρό μου την ευγενική φιλοδοξία. Τη διαφάνεια την έχω ρούχο επάνω μου. Καθαρός και αμέτοχος σε σκιώδη ή σκοτεινά κυκλώματα ποικίλων συμφερόντων, κοιτώ στα μάτια τον κόσμο και σας καλώ να με στηρίξετε για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί και να γίνουμε παράδειγμα και λόγος αναφοράς για τους άλλους.

Στην πόλη μας, επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η μοιρολατρία ότι όλοι ίδιοι είναι. Όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι.  Υπάρχουν οι πολλοί που είναι εγκλωβισμένοι και δεν αντιπροσωπεύουν τα έργα και τις ημέρες των κατά καιρούς ιθυνόντων. Είναι αυτοί  που θέλουν να δράσουν, έχουν άποψη, έχουν δυνατότητες, αλλά είναι αποθαρρυνμένοι, γιατί οι ίδιες «παρέες» μονοπωλούν την απασχόληση με τις κοινές υποθέσεις, φράζοντας το δρόμο στους ικανούς.

Ήρθε η ώρα να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, να συγκρουστούμε με  καθεστηκυίες νοοτροπίες και στεγανά. Ήρθε η ώρα να δούμε γυμνή την αλήθεια και να λυτρωθούμε από τις αγκυλώσεις που μας κρατούσαν εγκλωβισμένους. Ήρθε η ώρα οι σκεπτόμενοι Θεσσαλονικείς να γίνουν πολίτες της πρωτοβουλίας και της δράσης γιατί στο ρόλο αυτό, δεν πρόκειται να τους αναπληρώσει κανείς.

Ήρθε η ώρα να κινητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι την επομένη των εκλογών πρέπει όλα ν’ αλλάξουν. Έχουμε να τους προτείνουμε έναν άλλο δρόμο, μια διαφορετική προσέγγιση της πολιτικής, μια αλλαγή στάσης απέναντι σε όσους έγιναν η αιτία, να χάσουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι σε όλους και σε όλα. Εμείς θέλουμε απλά να δανειστούμε την εμπιστοσύνη τους και μαζί να κάνουμε μια καινούρια αρχή για την πόλη, μια καινούρια αρχή στην σχέση πολίτη και εκπροσώπησής του. 

Είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος με την Δημοτική Παράταξη «ΩΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

    Για να αγωνιστώ, μαζί με όλους σας, από την αρχή, για μια πόλη πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη.

    Για να μπει και πάλι η Θεσσαλονίκη στο χάρτη της ανάπτυξης και να στηριχθεί στους πολίτες της.

    Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας. Εδώ σπουδάζουμε, δουλεύουμε, κυκλοφορούμε, ερωτευόμαστε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, εδώ ζουν οι γείτονές μας, οι συνεργάτες μας, οι αγαπημένοι μας. Και ζητούμε για ‘το σπίτι μας’ το αυτονόητο: μια καλύτερη ζωή.

    Γιατί δεν ανεχόμαστε πια την κοροϊδία. Γιατί κουραστήκαμε με τα παχιά λόγια και τις αδάπανες υποσχέσεις.

    Γιατί με τη ζωή μας στην πόλη δεν παίζουμε. Απαιτούμε οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά να μπορούν να αποδείξουν, όχι μόνο το ενδιαφέρον τους αλλά και την ικανότητά τους να εκπροσωπούν επάξια την πόλη αυτή.

    Γιατί σε μια πόλη που ασφυκτιά, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στην προαγωγή της επιχειρηματικότητας, στην καινοτομία, στις μεταφορές. Να ανοίξουμε την πόρτα μας στον κόσμο, να σταματήσουμε να γυρνάμε την πλάτη μας στη θάλασσα και στο δάσος, να γκρεμίσουμε τις περιφράξεις και τους μαντρότοιχους και να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε ξανά.

    Γιατί τα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη και καταταλαιπωρούν όλους μας, αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις. Και οι λύσεις πρέπει να δοθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια αυτοδιοίκηση που θα ξέρει πως θα τα αντιμετωπίσει.

    Γιατί πρέπει να αποδείξουμε πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι μια πόλη που έμεινε καθηλωμένη στο ένδοξο χθες.

    Γιατί η Θεσσαλονίκη πρέπει να αρχίσει να αντιστέκεται, να αναγεννιέται και να στοχεύσει στο μέλλον της με την ασυναγώνιστη δύναμη των πολιτών της».

 

Στην παράταξη Ωρα Θεσσαλονίκης, κτίζουμε ένα «πρόγραμμα για όλους με όλους μαζί». Στόχος μας η δημιουργία μιας νέας ταυτότητας, «Θεσσαλονικιός».  Για να εγκαινιάσουμε, μια νέα σχέση συμφιλίωσης των κατοίκων με την πόλη τους. Χτίζουμε την Θεσσαλονίκη που κοιτά στο μέλλον με αυτοπεποίθηση και υψηλές φιλοδοξίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ