Οι προτεραιότητες πέντε νέων δημάρχων της Θεσσαλονίκης

Της Χρύσας Κυριακού

Μπορεί να απομένουν περίπου δυο μήνες από την 1η Ιανουαρίου του 2024 που οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι θα αναλάβουν και επίσημα τα καθήκοντά τους, ωστόσο, έχουν ήδη σηκώσει μανίκια και εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν προβλήματα και ανάγκες των συνδημοτών τους από την πρώτη ημέρα της θητείας του. Οι νέοι δήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά, Θερμαϊκού, Δέλτα και Λαγκαδά μιλούν στην «Π» , για τις προτεραιότητές τους αλλά και τους στόχους τους τονίζοντας ότι πρωταρχικός τους στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας, που δυσχεραίνει άμεσα την ζωή του δημότη.

Λευτέρης Αλεξανδρίδης, νέος δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου

Το πρώτο θέμα, με το οποίο θα ασχοληθεί με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης είναι να ενημερωθεί για την κατάσταση του δήμου, τον οποίο παραλαμβάνει. Να διαπιστώσει, όπως λέει και ο ίδιος, αν είναι αποτελεσματική για τον πολίτη η οργάνωση των υπηρεσιών, να ενημερωθεί για τυχόν μελέτες που βρίσκονται υπό εκπόνηση και βέβαια να ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για την κατάσταση των οικονομικών. «Σε αυτήν την προσπάθεια οι καλύτεροι συνεργάτες μας θα είναι οι υπάλληλοι του δήμου», τονίζει στην «Π». Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή θα ασχοληθεί με τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. «Ο δήμος πρέπει να είναι καθαρός και για να γίνει αυτό, απαραίτητο είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται σωστά, αποτελεσματικά και κυρίως έγκαιρα», αναφέρει. Προτεραιότητα του κ. Αλεξανδρίδη αποτελεί, επίσης, η βελτίωση, η συντήρηση και η εκ βάθρων ανακαίνιση των πάρκων, των παιδικών χαρών και όλων των υπόλοιπων χώρων πρασίνου και αναψυχής. «Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έχει σήμερα τη χαμηλότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων σε όλες τις περιοχές. Ενώ, θα μειώσουμε και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών με την ενίσχυση του φωτισμού σε κάθε γειτονιά, τοποθετώντας λάμπες LED, για περισσότερο φως αλλά και για μεγαλύτερη οικονομία για το δήμο μας», σημειώνει ο νέος δήμαρχος.

Νίκη Ανδρεάδου, νέα δήμαρχος Λαγκαδά

Η πιο άμεση προτεραιότητα για τη νέα δήμαρχο Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, είναι τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα. Πρωτίστως, η καθαριότητα. Ήδη η κα. Ανδρεάδου έχει επισκεφτεί, συνοδευόμενη από εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους το εργοτάξιο του δήμου Λαγκαδά, ώστε να έχει πλήρη εικόνα για τις δυνατότητες που υπάρχουν. Προκειμένου, όπως αναφέρουν στην «Π» στενοί της συνεργάτες, ασφαλώς, να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα για να βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση με την καθαριότητα και το πράσινο, αλλά και για να είναι δρομολογημένα όσα χρειάζεται να υπάρχουν ώστε η πολιτική προστασία να κάνει αποτελεσματικά την δουλειά της εφόσον χρειαστεί να αντιμετωπιστούν προβλήματα που θα προκύψουν εξαιτίας εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, πλημμύρες κτλ). Όλη αυτή η προσπάθεια θα υποστηριχθεί με την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε η νέα δήμαρχος Λαγκαδά για αποκέντρωση δομών και υπηρεσιών ώστε ο δήμος Λαγκαδά να έρθει κοντά στους δημότες.

Γερακίνα Μπισμπινά, νέα δήμαρχος Δέλτα

Βασική προτεραιότητα της νέας δημάρχου Δέλτα, Γερακίνας Μπισμπινά, όπως έχει επισημάνει επανειλημμένα και κατά την προεκλογική περίοδο, αποτελεί η επίλυση της καθημερινότητας που δυσχεραίνει άμεσα την ζωή του δημότη. «Προς αυτή τη κατεύθυνση αποσκοπούμε στην υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών και τεχνολογιών στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου, στην τακτική ασφαλτόστρωση και σε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση όσον αφορά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Στόχος μας είναι να φέρουμε την «επανάσταση του αυτονόητου», ξεκινώντας από τα καίρια ζητήματα και προχωρώντας σταδιακά σε μεγαλύτερα έργα και πολιτικές», τονίζει η κα Μπισμπινά. «Πέραν των παραπάνω, προχωράμε στην ανανέωση της εικόνας των δημοτικών χώρων, μέσα από συνεχείς αναπλάσεις και αναβαθμίσεις των δημοτικών εγκαταστάσεων», αναφέρει συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι ο δήμος Δέλτα να μπει στην ψηφιακή εποχή, τόσο με αυτονόητες για άλλους δήμους παροχές, όπως η ένταξη στο gov.gr, όσο και με έξυπνες ψηφιακές λύσεις που θα διευκολύνουν την επικοινωνία πολιτών – δήμου. «Ακόμη, υποβοηθάμε και επικουρούμε τους αρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια και το Κράτος, όσον αφορά τα ζητήματα των δέλτα των ποταμών μας και του θαλάσσιου μετώπου, αναβαθμίζοντας τα αισθητικά και χρηστικά και διεκδικώντας παράλληλα την ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων. Ενώ, στοχεύουμε στην αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με όλους τις εκλεγμένους συνδυασμούς, καλλιεργώντας ένα γόνιμο διάλογο και αποσκοπώντας σε μία διοίκηση ενωτική, που θα αντιπροσωπεύει και θα ακούει όλους του δημότες», συμπληρώνει η νέα δήμαρχος.

Δημήτρης Ασλανίδης, νέος δήμαρχος Παύλου Μελά

Στόχος και επιδίωξη του νέου δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Ασλανίδη είναι να υπάρξει γρήγορα σημαντική βελτίωση στα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη σε επίπεδο γειτονιάς αλλά και σε εκείνα που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής του. Στην προμετωπίδα των προσπαθειών της νέας δημοτικής αρχής, άσχετα αν τα τελευταία δεν είναι στενές αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης, βρίσκονται καθαριότητα, συγκοινωνίες και ασφάλεια. «Το μέγεθος του δήμου μας αλλά και η γεωγραφική πραγματικότητα μπορεί να γίνει καταλύτης για την ουσιαστική βελτίωση και θετικές εξελίξεις σε σειρά τέτοιων ζητημάτων που δεν περιορίζονται σε διοικητικά όρια. Ειδικά το ζήτημα της ασφάλειας είναι κάτι που πρέπει να δούμε με αυξημένη εγρήγορση. Για το θέμα των συγκοινωνιών θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί, θα διεκδικήσουμε εμφανή βελτίωση της εξυπηρέτησης και ρόλο και λόγο σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων, εν όψει μάλιστα του νέου συγκοινωνιακού χάρτη του πολεοδομικού συγκροτήματος που διαμορφώνεται σταδιακά. Αμέσως μετά έρχονται οι αναπλάσεις του δημοσίου χώρου – γιατί ο δήμος μας έχει μείνει πίσω σε αυτό – και η ολοκλήρωση των μεγάλων project που για πολλά χρόνια βρίσκονται στην ατζέντα του τόπου μας», αναφέρει στην «Π» ο κ. Ασλανίδης. Και καταλήγει: «Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά γιατί πρέπει να καλύψουμε αρκετό έδαφος – δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις και αντίστοιχα μαγικά ραβδιά. Αυτό που είπαμε προεκλογικά και λέμε και σήμερα είναι: ταχύτεροι ρυθμοί, μεγαλύτερη διεκδίκηση, αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, συνεχής επαφή με την καθημερινότητα».

Θεόδωρος Τζέκος, νέος δήμαρχος Θερμαϊκού

Η προσοχή του νέου δημάρχου Θερμαϊκού, Θεόδωρου Τζέκου, σε πρώτη φάση, όπως λέει και ο ίδιος μιλώντας στην «Π» στρέφεται στη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη. Η καθαριότητα, η ανακύκλωση, τα πάρκα και τα πεζοδρόμια, δομές παιδείας και αθλητισμού αποτελούν μερικές από τις βασικές του προτεραιότητες. «Το νέο μοντέλο διοίκησης, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή με την ανάληψη των καθηκόντων μας, εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό. Ισχυρές τοπικές κοινότητες, με τοπικούς αντιδημάρχους για την άμεση επίλυση καθημερινών προβλημάτων. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται δύο βασικοί στόχοι. Από τη μία η αποσυμφόρηση της έδρας του δήμου ώστε να επικεντρωθεί σε άλλα σοβαρά ζητήματα και από την άλλη η επίλυση των προβλημάτων των κοινοτήτων, άμεσα και στην πηγή τους. Για παράδειγμα, μία λακκούβα ή μία καμένη λάμπα, η φροντίδα των πάρκων και των δημόσιων χώρων είναι θέματα που δεν χρειάζεται να φτάνουν στην έδρα του δήμου. Θα λύνονται άμεσα και αποτελεσματικά», τονίζει ο κ. Τζέκος και καταλήγει: «Παράλληλα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα που χρονίζουν, όπως το κυκλοφοριακό της Περαίας, το Πολιτιστικό Κέντρο και το ΚΑΠΠΑ, το λιμάνι των Νέων Επιβατών και της Μηχανιώνας, το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, τα αναξιοποίητα ακίνητα του Δήμου στην Επανομή κα».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πολιτική στις 11.11.2023

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ