Οι 4 προτάσεις Βουγια για το δήμο Θεσσαλονίκης

 

Ο Σπύρος Βούγιας μετά από μια μακρά πορεία στην κεντρική πολιτική και την Αυτοδιοίκηση, έχει αποφασίσει να σταματήσει την ενασχόληση του.
Σε ανάρτηση του πρότεινε 4 νέα πρόσωπα που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη Θεσσαλονίκη, στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
Πρόκειται για τους Νίκο Νυφούδη, Γιώργο Δημαρέλο, Σταύρο Κωνσταντινίδη και Μαρία Ζουρνά. Οι δύο πρώτοι εκ των τεσσάρων ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του το 2019, ενώ ο τρίτος αποτέλεσε στενός συνεργάτης του για χρόνια. Παράλληλα ο κ  Βούγιας θεωρεί πως η κ. Ζουρνά έχει “προκλητικά και εκδικητικά παραγκωνιστεί, “εξοριστεί” σχεδόν, από τη σημερινή διοίκηση”.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο κ. Βούγιας στην ανάρτηση του:

“Έχοντας εγκαίρως υποδηλώσει (για λόγους αυτοσεβασμού) πως δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος και παρά τις (όχι πολύ έντονες, είναι αλήθεια) “πιέσεις” να αλλάξω γνώμη, προτιμώ να αναζητήσω και να ενθαρρύνω νέα πρόσωπα που με τη διάθεση, τις γνώσεις και τη φρεσκάδα τους, μπορούν να αλλάξουν το βαρύ και απαισιόδοξο κλίμα και να αποδιώξουν τη μιζέρια και τη στασιμότητα που επικρατεί στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεχωρίζω 4 ανθρώπους που έχουν ήδη μια σημαντική πορεία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν διακριθεί πολύ θετικά για την προσφορά τους.

Τον οικονομολόγο, αυτοδημιούργητο επιχειρηματία και πρώην βουλευτή του Ποταμιού Νίκο Νυφούδη, τον συγκοινωνιολόγο και αντιδήμαρχο της διοίκησης Μπουτάρη Γιώργο Δημαρέλο, τον πολύ γνωστό και έμπειρο συγκοινωνιολόγο και επικοινωνιολόγο Σταύρο Κωνσταντινίδη και τη διαχρονική Διευθύντρια Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρχιτέκτονα Μαρία Ζουρνά (που έχει προκλητικά και εκδικητικά παραγκωνιστεί, “εξοριστεί” σχεδόν, από τη σημερινή διοίκηση).

Γνωρίζω, βέβαια, πως υπάρχουν πολλοί ακόμη αξιόλογοι συμπολίτες μας, άνδρες και (κυρίως) γυναίκες, που διστάζουν αλλά μπορούν και πρέπει να τολμήσουν να βγουν μπροστά, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή (από οποιαδήποτε θέση) στην ωραία αυτή συλλογική περιπέτεια. Ένα χρόνο περίπου πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές (που θα επισκιαστούν, δυστυχώς, από τις κρίσιμες εθνικές που θα προηγηθούν), ας ανοίξουμε τώρα αυτή τη συζήτηση για να δώσουμε με επιτυχία την κρίσιμη μάχη για το μέλλον της πόλης.”

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ