Ο βιολογικός καθαρισμός της Χαλάστρας αρχίζει και πάλι να λειτουργεί

Μετά από επτά χρόνια αδράνειας και εγκατάλειψης ο βιολογικός καθαρισμός της Χαλάστρας, έβαλε μπρος τις μηχανές για να αρχίσει εκ νέου την επεξεργασία λυμάτων της περιοχής.

“Ο βιολογικός που είχε κατασκευαστεί με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να εξυπηρετεί περισσότερους από 8000 πολίτες, σταμάτησε να λειτουργεί την περίοδο 2013, 2014. Τα λύματα κατέληγαν στον Θερμαϊκό ανεπεξέργαστα προκαλώντας σημαντική υποβάθμιση του περιβάλλοντος”, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Δελτα Γιαννης Ιωαννιδης και η διοίκηση της ΔΕΥΑΔΔ έθεσαν ως προτεραιότητα την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων και την επανέναρξη της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων της ευρύτερης περιοχής της Χαλάστρας.

Με την επαναλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού αναμένεται να γίνεται καθολική επεξεργασία των λυμάτων με σύγχρονα μέσα. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για το περιβάλλον και τις υδατοκαλλιέργειες της περιοχής καθώς το νερό που θα διοχετεύεται στη θάλασσα θα είναι καθαρό.

Η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού έγινε με χρήματα της ΔΕΥΑΔΔ ενώ σταδιακά πρόκειται να προχωρήσει και η περεταίρω βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών με την εξυπηρέτηση ακόμη μεγαλύτερου όγκου αστικών λυμμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ