Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου υποστηρίζει την εκστρατεία #σώσετηνπόλη

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου υποστηρίζει την εκστρατεία #σώσετηνπόλη απευθύνοντας έκκληση για την υπογραφή της Συνθήκης Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων από την Ελλάδα

            Παρών στο κάλεσμα του διεθνούς οργανισμού “Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία” και της International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN)δηλώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, συμμετέχοντας στην εκστρατεία υποστήριξης της  Συνθήκης Απαγόρευσης των Πυρηνικών Οπλών (ΣΑΠΟ), η οποία τέθηκε σε διεθνή ισχύ στις 22 Ιανουαρίου 2021.

Με την 126/2022 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία #σώσετηνπόλη, υποστηρίζοντας την έκκληση της ICAN προς την Ελληνική Κυβέρνηση να υπογράψει και να επικυρώσει τη Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων, με στόχο την εξάλειψή τους.

Συγκεκριμένα το κείμενο το ψηφίσματος έχει ως εξής:

            “Ο διεθνής οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» (UN ECOSOC Consultative Status NGO & ICAN Partner), με την υποστήριξη του Ελληνικού τμήματος της IPPNW (επίσημος εκπρόσωπος της ICAN στην Ελλάδα), αναπτύσσει στην Ελλάδα την εκστρατεία #σώσετηνπόλη και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Δήμους της χώρας, να υποστηρίξουν την Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Οπλών (ΣΑΠΟ), η οποία τέθηκε σε διεθνή ισχύ στις 22 Ιανουαρίου 2021.

            Πιστεύουμε ότι ένας κόσμος χωρίς την πυρηνική απειλή είναι εφικτός καθώς ήδη 85 χώρες έχουν υπογράψει και οι 55 από αυτές έχουν επικυρώσει την Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων.

            Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στην παγκόσμια κοινή  προσπάθεια προστασίας της ανθρώπινης ζωής αλλά και κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη, που απειλείται από την πιθανότητα χρήσης των πυρηνικών οπλών από μια ή περισσότερες από τις 9 συνολικά χώρες που διαθέτουν πάνω από 13.000 πυρηνικές κεφάλες.

            Σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες από την ICAN και το SIPRI, εν μέσω πανδημίας, οι 9 χώρες που κατέχουν πυρηνικά όπλα, ξόδεψαν 72,6 δις δολάρια το 2020, 1,4 δις δολάρια από το 2019, για να αυξήσουν ή να εξελίξουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο. Επίσης, μία νέα μελέτη δείχνει ότι σε περίπτωση μιας πυρηνικής σύρραξης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, περίπου 91,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι θύματα μέσα στις πρώτες ώρες, κυρίως στις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Ευρώπη. Η Ελλάδα, αν και αυτή τη στιγμή δεν φιλοξενεί πυρηνικά όπλα, είναι ωστόσο στην λίστα των χωρών που έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για κάτι αντίστοιχο.

            Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, όπως προτρέπει και η απόφαση αρ. 96 του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (9/3/2022), συνυπογράφει ως Δήμος την έκκληση της ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear weapons) και την εκστρατεία της για την υπογραφή και  επικύρωση από την Ελληνική Κυβέρνηση της Συνθήκης Απαγόρευσης Πυρηνικών Όπλων”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ