Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την Ημέρα Δασοπονίας

Με το σύνθημα “Η προστασία των δασών βρίσκεται στα χέρια όλων μας” ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετείχε στον παγκόσμιο εορτασμό για την Ημέρα Δασοπονίας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αφύπνισης και συστράτευσης για την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος.
Στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου δια του Τμήματος  Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, ολοκληρώθηκε με την ενθουσιώδη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των 10ου & 17ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, η υπαίθρια εκδήλωση για την ημέρα των δασών που έλαβε χώρα στον ακάλυπτο χώρο επί των οδών Ιθάκης & Άρεως.
Με διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, τα οποία συντόνισαν οι εκπαιδευτές του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία των δασών, τις λειτουργίες τους αλλά και για την ανάγκη προστασίας τους, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση. Αναδεικνύοντας τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες οι μαθητές ανέλαβαν δράση, φυτεύοντας με τη συνδρομή του Τμήματος Ανάπτυξης και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου δέντρα και θάμνους, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη, που αποτελεί επένδυση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Στοχεύοντας στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα δε της νέας γενιάς, συμμετείχαμε στην παγκόσμια ημέρα δασοπονίας με ακόμη μια δράση αφιερωμένη στο αστικό πράσινο, το οποίο οφείλουμε να προστατεύουμε και να φροντίζουμε” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ευχαριστώντας όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο φετινό εορτασμό.
“Με προτεραιότητα τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, η οποία αποτελεί ημέρα αφύπνισης και αφετηρία να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς απέναντι στη φύση και στο δασικό οικοσύστημα” δήλωσε η Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος και Πρασίνου Όλγα Αθανασιάδου.
Στην εκδήλωση για την Ημέρα Δασοπονίας παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Αλεξανδρίδης και η Τοπική Σύμβουλος Ευόσμου Μαρία Γκαγκανιάρη.

Ημέρα ΔασοπονίαςΗμέρα ΔασοπονίαςΗμέρα ΔασοπονίαςΗμέρα ΔασοπονίαςΗμέρα Δασοπονίας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ