Ο απολογισμός της Κοσμοπούλου στην ΚΕΔΗΘ

Παραιτήθηκε απο την προεδρία της ΚΕΔΗΘ η Ιωάννα Κοσμοπούλου μετά τον ορισμό της ως αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ίδια σε ανάρτησή της ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και έκανε τον απολογισμό του έργου της:

– Συνέχιση της λειτουργίας 5 ΚΔΑΠ και ενός ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, στα οποία έχουν εγγραφεί 330 παιδιά με voucher και 230 με δωρεάν φιλοξενία. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας, τα ΚΔΑΠ τυπικής είναι σε αναστολή από τον Νοέμβριο, ενώ το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ συνεχίζει χωρίς διακοπή τη λειτουργία του.
– Η καινοτόμα για όλη τη χώρα πρωτοβουλία των e-ΚΔΑΠ με διαδικτυακά εργαστήρια, βοήθεια στη μελέτη, ασκήσεις λόγου και συμβουλευτική υποστήριξη μέσω ψηφιακής πλατφόρμας έδωσε μια διέξοδο το δύσκολο αυτό διάστημα της αναστολής.
– Έναρξη στις 22 Μαρτίου μιας πλατφόρμας δωρεάν εκπαίδευσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας εξ αποστάσεως για παιδιά 5-12 ετών με σύγχρονη και επίκαιρη θεματολογία, ψηφιακή ταινιοθήκη, βιβλιοθήκη, δισκοθήκη, θέατρο, παραμύθια και παιχνίδια.
– Ίδρυση της Kedith Cisco Academy με δωρεάν προγράμματα κατάρτισης σε τομείς υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας, που παρέχουν βεβαίωση παρακολούθησης και Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης.
– Δρομολόγηση της μεταφοράς των ΑμεΑ με ειδικό λεωφορειάκι στο ΚΔΑΠ που τα φιλοξενεί.
– Συνέχιση λειτουργίας του κέντρου ημερήσιας φροντίδας ηλιωμένων (ΚΗΦΗ), το οποίο επίσης αυτό το διάστημα είναι δυστυχώς σε αναστολή λειτουργίας.
-Υποβολή πρότασης στο European Solidarity Corps, μέσω του οποίου νέα παιδιά από την Ελλάδα θα μπορέσουν να απασχοληθούν ως εθελοντές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστροφα.
-Οργάνωση πλήθους διαδικτυακών δράσεων που αφορούν στο έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας μέσω του γραφείου μας Europe Direct.
– Οργάνωση διαγωνισμού ζωγραφικής με 103 εκπληκτικές συμμετοχές και έκθεση των έργων των παιδιών σε ένα είδος urban gallery στα πλαίσια μιας μουσικής δράσης.
– Ολοκλήρωση μέχρι τέλος Μαΐου ενός ευρωπαϊκού κανονισμού με εγχειρίδιο δημιουργίας αστικών λαχανόκηπων στα πλαίσια του προγράμματος RURBAN/URBACT.
– Ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Be active-Shape Europe” με τη συμμετοχή νέων 15-30 ετών σε Workshops και προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εξέδωσε και τελικό ψήφισμα.
– Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Remember Holocaust”.
-Διοργανώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακή δράση με θέμα «Έμφυλη Βία: μας αφορά όλους! Μην την προσπερνάς!».
– Συνέχιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, που υπό την αιγίδα μας πήρε νέα πνοή και πραγματοποίησε πλήθος δράσεων.
-Ανακαίνιση των ΚΔΑΠ και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού της Επιχείρησης σε όλα τα επίπεδα.
– Δημιουργία φακέλου για τη διεκδίκηση φιλοξενίας στην πόλη μας του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, η οποία και επετεύχθη.
– Κατάρτιση 4ετούς στρατηγικού σχεδίου για την ΚΕΔΗΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ