Νέες δεξιότητες και γνώσεις αποκτούν αιρετοί και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος επιμόρφωσης αιρετών της Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ Α’ βαθμού με την υλοποίηση στοχευμένων επιμορφωτικών δράσεων και τεκμηριωμένης ενημέρωσής τους σχετικά με τα βασικά θεματικά αντικείμενα εξειδίκευσης που αναδύθηκαν μετά από έρευνα ανίχνευσης εκπαιδευτικών αναγκών μέσω ερωτηματολογίου που διεξήγαγε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ. Ο στόχος είναι η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη  διαχείριση των αρμοδιοτήτων τους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων και πολύπλευρων προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Στην ημερίδα συμμετείχαν Δήμαρχοι και Αιρετοί, τεχνοκράτες, στελέχη Δήμων, Πρόεδροι και μέλη των ΠΕΔ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την ομιλία του υπογράμμισε ότι «η σύγχρονη και ισχυρή Αυτοδιοίκηση θέλει και σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που έχει μπροστά της και για το λόγο αυτό θεωρούμε πως τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, αιρετοί και υπάλληλοι ΟΤΑ, θα πρέπει να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες.

Αυτό ακριβώς πρόκειται να κάνουμε με τα στοχευμένα επιμορφωτικά προγράμματα που εγκαινιάζουμε σήμερα, για πρώτη φορά μαζί με το ΕΚΔΔΑ, που έχει αναλάβει την υλοποίησή τους.

Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των διοικητικών και ψηφιακών δεξιοτήτων των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μεταφέρουν τις καλές πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να τις εντάξουμε στην λειτουργία των Δήμων  μας, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες και προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, αλλά και να υπηρετήσουν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών μας κοινωνιών. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός που αυτό γίνεται σε αγαστή συνεργασία τόσο με το υπουργείο Εσωτερικών όσο και  με τη διοίκηση του ΕΚΔΔΑ».

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ακόμη ότι για πρώτη φορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται θα καλύψουν όχι μόνο τις εκπαιδευτικες και επιμορφωτικές ανάγκες των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των αιρετών στελεχών της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ