Νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για έλεγχο οδοστρωμάτων στην Καλαμαριά

Ο δήμος Καλαμαριάς είναι ο πρώτος πανελλαδικά που εφάρμοσε πιλοτικά το σύστημα αξιολόγησης οδοστρώματος και καταγραφής στοιχείων οδικής ασφάλειας με χρήση τεχνητής νοημοσύνης για αποτελεσματική συντήρηση και διαχείριση οδικών δικτύων.

Η καταγραφή γίνεται με smartphone. Τα στοιχεία τα οποία συλλέγονται μέσω λήψης βίντεο και φωτογραφιών είναι η λεπτομερής καταγραφή των κάθε είδους φθορών του οδοστρώματος καθώς και των λοιπών στοιχείων οδικής ασφάλειας.

Τα δεδομένα αναλύονται σε περιβάλλον τεχνητής νοημοσύνης και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε διαδικτυακή πλατφόρμα προσαρμοσμένη σε χάρτη GIS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, το σύστημα παρουσιάζει την κατάσταση του οδοστρώματος χρωματικά για όλο το εν μελέτη δίκτυο με διαφορετικά χρωματικά στοιχεία ανάλογα με τη σοβαρότητα και έκταση μεγέθους των φθορών/βλαβών.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση. Το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον και αποτελεσματικό. Άλλη μία επιλογή που κατατάσσει την Καλαμαριά στις έξυπνες πόλεις της Ευρώπης», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ο δήμος Καλαμαριάς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, σε συνεργασία με την Aktis Limited, ολοκλήρωσαν την πιλοτική εφαρμογή καλύπτοντας συνολικά 160 χλμ. και παρέχοντας την δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης εικόνας της κατάστασης του οδικού δικτύου του δήμου.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ