Nέα όψη για το Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Μια νέα, πιο φωτεινή, χαρούμενη και αισιόδοξη εικόνα παρουσιάζει πλέον σε επισκέπτες και εργαζόμενους το κτίριο του Δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών, μετά την εξωτερική αλλά και την εσωτερική αναμόρφωσή του.

«Ως ένας ‘‘άλλος’’ κύβος του Ρούμπικ, ως ένα παραλληλεπίπεδο από πολύχρωμες ορθογώνιες ψηφίδες, με φόντο έναν λευκό καμβά, τα χρωματιστά τετράγωνα σχηματίζουν το παζλ της κάθε ξεχωριστής όψης του κτιρίου, όπως άλλωστε θέλουμε να φανταζόμαστε και τις υπηρεσίες του δήμου μας, όπου πολλές και διαφορετικές συνιστώσες, ενοποιούν και δημιουργούν το σύνθετο παζλ μιας πιο αισιόδοξης καθημερινότητας» επισημαίνουν οι αρμόδιες μηχανικοί του δήμου Φεδώρα Κανελλή και Εύη Τάκα, σημειώνοντας ότι πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το έργο του Μοντριάν, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Mοντέρνας Tέχνης, την υπογραφή του οποίου φέρει το Δημαρχείο της Χάγης. 

«Αποφασίσαμε να εντάξουμε την Τέχνη στην καθημερινότητά μας για να την ομορφύνει και να την ταξιδέψει» αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που επέλεξε τη συγκεκριμένη πρόταση μέσα από δεκάδες άλλες, προσθέτοντας ότι «με αλλαγές, εντός και εκτός του κτιρίου, και με μία πιο χαρούμενη παλέτα χρωμάτων και συναισθημάτων καλούμαστε να ζωγραφίσουμε όλοι μαζί, χρήστες και λειτουργοί, την επόμενη μέρα για το δήμο μας, μια μέρα πιο φωτεινή, πιο πολύχρωμη, πιο ελπιδοφόρα, πιο ανθρώπινη».

Το Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής κτιρίου δημόσιας διοίκησης της δεκαετίας του ’70 και -όπως όλα τα κτίρια των δημόσιων υπηρεσιών- έχει συνδεθεί με αυστηρές γραφειοκρατικές διαδικασίες και μια μονότονη καθημερινότητα, την οποία πολίτες, υπάλληλοι και διοίκηση καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν μέσα σε μουντά και μονόχρωμα κτίρια και χώρους. Η νέα όψη του κτιρίου επιδιώκει τον μετασχηματισμό αυτής της εικόνας και τη διαμόρφωση μιας όμορφης καθημερινότητας κι ενός ευχάριστου περιβάλλοντος που μπορεί να συμβάλλει σε έναν αισιόδοξο διάλογο με τους πολίτες του δήμου μας, αναγκαίο το δύσκολο αυτό καιρό της απομόνωσης και του εγκλεισμού που έχει επιφέρει η πανδημία. 

Αντικατάσταση 180 φωτιστικών 

Παράλληλα με τη νέα εξωτερική όψη του κτιρίου, στο πλαίσιο της ανακαίνισης του Δημαρχείου, ολοκληρώθηκε η μόνωση της ταράτσας, μετά την αφαίρεση των φθαρμένων πλακών, η στήριξη της σκάλας εισόδου-εξόδου, καθώς και η αντικατάσταση του συνόλου του εσωτερικού φωτισμού του κτιρίου με νέα φωτιστικά τύπου LED, αλλά και η τοποθέτηση μεγάλων προβολέων.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 16 προβολείς περιμετρικά του κτιρίου που παραμένουν ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας,  αναδεικνύοντας από τη μια το κτίριο, και από την άλλη συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας όχι μόνο του Δημαρχείου αλλά και της πέριξ περιοχής.

Στο εσωτερικό του κτιρίου αντικαταστάθηκε το σύνολο των 180 φωτιστικών, με νέα, μη ενεργοβόρα τύπου LED για εξοικονόμηση ενέργειας και καλύτερο φωτισμό. Το ποσοστό, μάλιστα, της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τον φωτισμό μειώθηκε στο μισό, με την εγκατεστημένη ισχύ για τον φωτισμό προ αντικατάστασης να είναι 21,8 KW/ώρα, ενώ μετά τη νέα εγκατάσταση η ισχύς της ηλεκτρικής ενέργειας για τον φωτισμό έπεσε στα μόλις 11 KW/ώρα!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ