Μήνυμα ζωής από τον Δήμο Χαλκηδόνος και τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας

Μια πραγματική γιορτή εθελοντισμού και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Κοινοτικό Κατάστημα Αγίου Αθανασίου από τον Δήμο Χαλκηδόνος και τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

 

Η συντονίστρια μεταμοσχεύσεων του Περιφερειακού Γραφείου του Ε.Ο.Μ. (Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων), Δήμητρα Ζαχαρούδη, η οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια της ενημερωτικής ημερίδας για τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων – μυελού των οστών τόνισε τη σπουδαιότητα της προσφοράς μυελού των οστών/ αιμοποιητικών κυττάρων και ανέλυσε τη διαδικασία πως να γίνει κάποιος εθελοντής δότης.

 

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συγκινητική, όπως τη χαρακτήρισε, ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου και του Συλλόγου τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι μας να αποκτήσουμε τη συνήθεια της προσφοράς και της αλληλεγγύης. “Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα ζωής που στέλνουμε από τη σημερινή μας ημερίδα. Λίγα μόλις λεπτά αρκούν για να δώσουμε ελπίδα και ζωή στο συνάνθρωπό μας”, δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος σημειώνοντας ότι ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε.

 

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Οικονομικών και Παιδείας Μαρία Κωστοπούλου εξήρε το έργο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας και ευχαρίστησε όσους έσπευσαν να εγγραφούν στο μητρώο εθελοντών μυελού των οστών με λήψη στοματικού επιχρίσματος αλλά και όσους δεν κατάφεραν να γίνουν δότες, αλλά ενημερώθηκαν και σίγουρα θα μεταφέρουν το μήνυμα για τη σπουδαιότητα της δωρεάς. Σύμφωνα με την κα Κωστοπούλου το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες ενημερωτικές ημερίδες και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

 

Το παρών έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Διαμαντής Διαμαντής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Ευστράτιος Πιτίκης, η πολιτευτής

της ΝΔ Χριστίνα Σωτηράκογλου, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Αγίου Αθανασίου, Γέφυρας, Κάτω Γέφυρας και του ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ