Μήνυμα του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Μήνυμα του Πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα:

«Η 47η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα τιμής αλλά και προβληματισμού.

Τιμούμε όσους συνέβαλαν με τους αγώνες τους στην ομαλή μετάβαση της χώρας μας στη Μεταπολίτευση, που σηματοδοτεί την πιο ειρηνική και προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας.

Παράλληλα όμως, δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφοροι απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και των άκρων κάθε πολιτικής κατεύθυνσης, που ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, βρίσκουν την ευκαιρία να επιτεθούν και να αμφισβητήσουν τη Δημοκρατία. Για την πλειοψηφία της κοινωνίας μας όμως η Δημοκρατία δεν αποτελεί απλά τη βάση του πολιτεύματος και του συστήματος διακυβέρνησής μας, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι των αξιών και του μοντέλου ζωής μας.

Κι αυτές τις αξίες και το μοντέλο ζωής θα κληθούμε να υπερασπιστούμε στο άμεσο μέλλον, εντός κι εκτός συνόρων, όπου θα συγκρουστούν οι δυνάμεις της δημοκρατίας με τις δυνάμεις του αυταρχισμού.

Ζούμε σε μια δύσκολη κι ευμετάβλητη εποχή. Ο κόσμος που γνωρίζαμε αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Γεωπολιτικές ισορροπίες και μοντέλα του χθες, ανατρέπονται. Δομούνται νέες συμμαχίες. Εμφανίζονται νέες περιφερειακές δυνάμεις . Δημιουργούνται ευκαιρίες για νέες συνεργασίες σε οικονομικό, εμπορικό και πολιτικό επίπεδο. Ενισχύεται ο ρόλος κρατών με αυταρχικά καθεστώτα, διεκδικώντας μέρος της ισχύος και της επιρροής που διέθεταν κράτη που αναδείκνυαν τις δημοκρατικές και οικονομικές ελευθερίες, ως την πεμπτουσία της υπόστασής τους.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η ενότητα του λαού μας, η υπέρβαση των κομματικών στεγανών και η συστράτευσή μας με τις εκάστοτε πολιτικές μας ηγεσίες, είναι η μόνη ασφαλής οδός που θα εγγυηθεί τη δημοκρατική συνέχεια της Πατρίδας μας.»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ