Μεγάλη η προσέλευση για εμβολιασμό κατά του Covid-19 στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών

Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ χθες στο  Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών και σήμερα στο Α’ ΚΑΠΗ Νεάπολης για εμβολιασμό των πολιτών 

Με πολύ μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, καθώς πληθώρα πολιτών βρέθηκαν χθες, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί στο Δημοτικό Πολυϊατρείο στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών και αναμένεται να βρεθούν και σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στο Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, όπου Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν έως τις 5 το απόγευμα εμβολιασμούς κατά του Covid 19  (εμβόλιο Pfizer), χωρίς ραντεβού αλλά με τήρηση σειράς προτεραιότητας. 

Με στόχο να επιταχυνθεί η προσπάθεια για τον εμβολιασμό της κοινωνίας και να ενισχυθεί το τείχος ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία, τα Δημοτικά Πολυϊατρεία στα δύο αυτά ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών μετατρέπονται για δύο ημέρες σε Εμβολιαστικά Κέντρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί η σημαντική συμβολή του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), το οποίο έχει θέσει στη διάθεση του ΕΟΔΥ έναν ιατρό και μια νοσηλεύτρια για την υποστήριξη της διαδικασίας, όπως επίσης και όχημα μετακίνησης των στελεχών των Κινητών Μονάδων.

Συγκεκριμένα, χθες στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών συνολικά έγιναν 118 εμβολιασμοί πολιτών, από τους οποίους οι 17 εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά, οι τρεις για δεύτερη και οι 98 για την τρίτη αναμνηστική δόση.

«Η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγάλη και αποδεικνύει πόσο σωστή ήταν η επιλογή να υπάρχουν κινητές μονάδες εμβολιασμού» σημείωσε χθες από το Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ευχαριστώντας τον Διοικητή και τον αναπληρωτή Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης για την ανταπόκριση.

«Πάνω από 1.200 άτομα (ηλικιωμένους, ανάπηρους, κατάκοιτους, αρρώστους) μεταφέραμε με δικά μας μέσα στα Εμβολιαστικά Κέντρα το προηγούμενο διάστημα, ταλαιπωρώντας τους. Γι’ αυτό επιμείναμε να υπάρχουν κατά τόπους Εμβολιαστικά Κέντρα και έκτακτες ευκαιρίες για εμβολιασμό, ώστε να καλύψουμε ειδικά την ομάδα των ηλικιωμένων, αλλά και όλο τον πληθυσμό» υπογράμμισε ο κ. Δανιηλίδης, ευχαριστώντας το προσωπικό. «Η κινητή εμβολιαστική μονάδα που μας έρχεται κατ’ οίκον να έχει περισσότερο προσωπικό για να κάνει περισσότερα εμβόλια ημερησίως (μέχρι και 20 εμβόλια) και αυτές οι έκτακτες διαδικασίες εμβολιασμού να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορα σημεία του δήμου ανά δεκαπενθήμερο. Έτσι, με την πειθώ και με τα ενημερωτικά τηλεφωνήματα που κάνουμε καθημερινά, πιστεύουμε θα καλύψουμε το 100% των αναγκών σε εμβολιασμούς για να αρχίσει και η μείωση των θανάτων, κρουσμάτων, διασωληνωμένων» πρόσθεσε ο δήμαρχος και κάλεσε ξανά τους ανεμβολίαστους πολίτες να προσέλθουν και σήμερα για εμβολιασμό στο Α΄ΚΑΠΗ Νεάπολης.

 

«Εξαιρετική συνεργασία…»

Ο  διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης Παναγιώτης Μπογιατζίδης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εξαιρετική συνεργασία και τη συμβολή του στη διαδικασία και σημείωσε ότι «πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ΥΠΕ σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής ευθύνης μας». Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων σημείωσε ότι είναι «ελαφρώς πτωτικά, σταθερά όμως υψηλά. Το σύστημα δείχνει να αντέχει».

«Σωστές οι σκέψεις που εξέφρασε ο κ. Δανιηλίδης» σημείωσε ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Χρίστογλου προσθέτοντας ότι «οι κινητές μονάδες θα βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, θα δραστηριοποιούνται σε διάφορους δήμους, κάθε μέρα και κάπου διαφορετικά. Έχουμε στοχεύσει και στις ειδικές ομάδες, τις πιο ευπαθείς, θα είμαστε κοντά τους τις επόμενες μέρες. Ήδη οι μονάδες μας έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν από 10 άτομα καθημερινά πλέον και θα γίνουν ακόμη πιο πολυπληθείς και θα βρίσκονται πιο κοντά στον κόσμο». «Έχουμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση» σημείωσε, ευχαριστώντας «τον κόσμο που εμπιστεύεται πλέον τα εμβόλια και ειδικά όσους έχουν εγγραφεί για να εμβολιάσουν τα παιδιά».

«Με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους ο μοναδικός δρόμος για εμάς τους ίδιους και τους συνανθρώπους μας είναι ο εμβολιασμός και προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να πείσουμε αλλά και να διευκολύνουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί» σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστος Γαλανός που ευχαρίστησε για την «πολύ σημαντική συνδρομή τους τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νεάπολης Ευάγγελο Ξενόπουλο, τη γιατρό Αντωνία Κυριακίδου και τις νοσηλεύτριες Μαρία Ξενίδου και Γεωργία Πολιτσάκη» 

«Δεν μπορέσαμε να κάνουμε νωρίτερα εμβόλιο. Πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε για να φύγει αυτή η πανδημία» σημείωνε ο κόσμος που συνέρεε από το πρωί στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών.

 

Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν σήμερα, Τρίτη 14 Δεκέμβριου 2021, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα

στο Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης (Κουντουριώτη 29, Νεάπολη).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ