Με σκληρή επίθεση το “όχι” Ζάχαρη στον Ζιγκερίδη

Με μια μακροσκελή του ανακοίνωση ο Ηλίας Ζάχαρης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών και υποψήφιος Δήμαρχος απάντησε αρνητικά στην πρόταση που κατέθεσε ο Δημήτρης Ζιγκερίδης στον ίδιο και στον Λάζαρο Ωραιόπουλο για δημιουργία κοινής παράταξης.

Ταυτόχρονα ο κ. Ζάχαρης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον κ. Ζιγκερίδη κατηγορώντας τον ότι στο παρελθόν ζήτησε ανταλλάγματα από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και πως η πρόταση που κατέθεσε ουσιαστικά βοηθάει τον νυν δήμαρχο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Ζάχαρη με την οποία αναφέρεται και στην νέα υποψηφιότητά του:

Συνδημότισσες και συνδημότες , Χρόνια πολλά, Χρόνια καλά. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στο Εθνος μας και βέβαια χρόνια πολλά στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας. Χρόνια πολλά σε όλους οσους είχαν την ονομαστική τους εορτή.

Ευκαιρίας δοθείσης Χρόνια πολλά και καλή φώτιση στον κύριο Δημήτρη Ζιγκερίδη στον οποίο οφείλω και μια απάντηση στην πρόταση-πρόσκληση που μου απεύθυνε πριν λίγες ημέρες.

Αυτό που προτείνει είναι ανέφικτο, ανεύθυνο, άτοπο πολιτικά και σαθρό ρεαλιστικά για τους εξής απλούς λόγους:

Καταρχήν η ιστορία έχει δείξει ότι η συγχώνευση – συνένωση Δημοτικών Παρατάξεων δεν σημαίνει επ’ ουδενεί και άθροισμα των ποσοστών τους. Πρόσφατα στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 στον Δήμο μας είδαμε δύο διαφορετικές παρατάξεις του 2014 να ενώνονται σε μία , με το αποτέλεσμά τους να είναι πολύ χαμηλότερο των προσδοκιών τους. Καταλαμβάνοντας αριθμητικά μόλις το 40% τον αθροιστικών ποσοστών τους έδωσαν ξεκάθαρη ενίσχυση στον κύριο Σίμο Δανηιλίδη.

Αντιθέτως στην κοντινή μας Καλαμαριά η ύπαρξη 7 παρατάξεων (και όχι τεσσάρων, δλδ μιας λιγότερης από τις υπάρχουσες όπως προτείνει ο κος Ζιγκερίδης) οδήγησε σε δεύτερη Κυριακή και ανατροπή.

Πολλες παρατάξεις σημαίνουν αύξηση συμμέτοχης-μείωση αποχής άρα και πτώση ποσοστών του πρώτου συνδυασμού.Απορίας άξιο είναι λοιπόν πως ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός δεν μπορεί να το αντιληφθεί αυτό ειδικά τώρα που ο Δήμαρχος εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με 43% κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των υπολοίπων παρατάξεων.

Είτε από αγνοία γίνεται κάτι τέτοιο ή μάλλον σκοπίμως επιδιώκει να δυναμώσει και να γιγαντώσει ακόμα περισσότερο τον κύριο Σίμο Δανιηλίδη ,συνεχίζοντας έτσι την παντοδυναμία του. Αυτό βέβαια το κάνει τα τελευταία 9 χρόνια (Μάρτιος 2014 –Οκτώβρης 2022)…εκ των οποίων τα 8 χρόνια σε έμμισθη θέση Αντιδημάρχου .

Μια τέτοια πρόταση επομένως είναι ηλίου φαεινότερον πως αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του Κ.Δανιηλίδη .

Επί προσθέτως η παράταξή μας και εγώ προσωπικά δεν νομίζω πως χρειαζόμαστε περαιτέρω διαπιστευτήρια για την συνέχιση της επιτυχής πορείας μας, καθώς στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με ένα νεανικό, ευέλικτο μα πάνω από όλα άφθαρτο σχήμα καταφέραμε και καταλάβαμε την δεύτερη θέση με ποσοστό 20%. Αυτό και μόνο μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε την σταθερή και αταλάντευτη πορεία μας προς το 2023. Και όπως έχω πει πολλές φορές… “Πάμε να παίξουμε το δεύτερο μας ημίχρονο” με αρκετές προσθήκες, στην ίδια όμως ομάδα, την οποία δεν αλλάζω με τίποτα και την οποία θέλω μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη της.

Και κάτι τελευταίο όσον αναφορά την πρόταση του κυρίου Ζιγκερίδη. Κάτι που πρέπει να γνωρίζει όλος ο κόσμος διότι για εμένα είναι υψίστης σημασίας. Από τους 3 υποψηφίους που αναφέρει, δυστυχώς ο ένας είναι υπόδικος και βέβαια αυτός δεν είναι ούτε ο φίλος μου ο Λάζαρος Ωραιόπουλος αλλά ούτε και εγώ προφανώς.

Ο κύριος Ζιγκερίδης όπως και ο κύριος Δανιηλίδης είναι υπόδικοι. Ειλικρινά εύχομαι να μην καταδικαστεί κανένας από τους δύο τους διότι αυτό θα είναι πλήγμα στην πολιτική αναφορά και ζωή του Δήμου μας.

Αλήθεια πόσο εγκληματικό και πόσο καταστροφικό είναι όταν ένας υπόδικος πουλάει ελπίδα παρασέρνοντας υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους να τον ακολουθήσουν και τον Απρίλιο το Μάιο ή τον Ιούνιο να καταδικαστεί? Πράγμα το οποίο ξαναλέω ειλικρινά απεύχομαι. Αυτό και μόνο δηλώνει μια ανευθυνότητα και έναν παρτακισμό.

Το καλύτερο και ωφελιμότερο που έχει να κάνει ο κύριος Ζιγκερίδης για να κερδίσει την χαμένη του αξιοπρέπεια και αξιοπιστία είναι να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια δική του παράταξη. Οταν βέβαια τελειώσει και ξεμπλέξει με τις δικαστικές του εκκρεμότητες. Ήδη έχει υπό την σκέπη του και σύμμαχο έναν ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ο οποίος έφυγε χωρίς καμία ενημέρωση και με υπόγεια σκοτεινή συνεννόηση μαζί του. Μάλλον έτσι θα είναι το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΌ μοντέλο που ευαγγελίζεται.

Ξέρω πως η δημιουργία μιας δημοτικής παράταξης είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Το πέρασα το 2019. Αλλα όπως εγώ έτσι και ο Λάζαρος Ωραιόπουλος προσπαθήσαμε, μοχθήσαμε, χάσαμε τον ύπνο μας άλλα στο τέλος τα καταφέραμε .Δεν τρέξαμε στην σίγουρη και μεγάλη αγκαλιά του Σίμου Δανιηλίδη για καποιο αντάλλαγμα όπως έκανε αυτός .

Φίλες και φίλοι τα τελευταία χρόνια η πανδημία αλλά και η δημιουργία οικογένειας από μέρους μου, που για εμένα είναι ότι πολυτιμότερο έχω αποκτήσει δεν μας αφήσαν να έχουμε την επαφή που θα ήθελα, πράγμα το οποίο αναγνωρίζω. Όμως η σταθερότητα, η ειλικρίνεια και η αταλάντευτη πορεία μας είναι αυτά που έχουν θεμελιώσει το παρόν μας και δημιουργούν το μέλλον μας. Σας καλώ όλους να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτή.

Συνδημότισσα και συνδημότη στην αυτοδιοίκηση του αύριο, στο Δήμο Νεάπολης -Συκεών του 2030 δεν χωράνε υπόδικοι.!

ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ.

ΖΗΣΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Ειλικρινά….

Ζάχαρης Γρηγ.Ηλίας

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ