Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δήμο Λαγκαδά

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε στον Δήμο Λαγκαδά η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά Θεία Λειτουργία και Επίσημη Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτων, παρουσία των αρχών της πόλης, εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε πως  «το 1821 αποτελεί έναν φάρο για όλους εμάς για να αγωνιστούμε από την πλευρά μας ώστε να ψηλώσουμε λίγο ακόμα τη γλυκιά μας πατρίδα. Δεν μας φόβισαν, δεν μας φοβίζουν και ούτε πρόκειται να μας φοβίσουν οι δυσκολίες. Γιατί μπροστά στις αντιξοότητες γεννιέται η μεγαλύτερη ελπίδα».

eortasmos-25martiou-image2.jpg

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων από τις αρχές τις πόλης, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και σχολικών μονάδων.

eortasmos-25martiou-image3.jpg

Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση της καθιερωμένης παρέλασης στην οδό Λουτρών, όπου συμμετείχαν οι μαθητές των σχολείων της πόλης του Λαγκαδά, καθώς και αντιπροσωπευτικά τμήματα από τα σχολεία των Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Λαγκαδά.

Ανάλογοι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Λαγκαδά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ