Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Καλαμαριά ο πολιούχος Άγιος Ευγένιος της Τραπεζούντας

Μεγάλη μέρα η σημερινή για την Καλαμαριά, καθώς γιορτάζει ο  προστάτης όλων των Ποντίων, ο Άγιος Ευγένιος της Τραπεζούντας.

Το πρωί παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην οποία χοροστάτησαν οι μητροπολίτες Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος, Κύτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος και Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνός.

«Σήμερα ανήμερα του πολιούχου της Καλαμαριάς μας, Αγίου Ευγένιου του Τραπεζουντίου, εύχομαι υγεία και χαρά στους δημότες και στις οικογένειες τους! Ο Άγιος να μας δίνει δύναμη να δημιουργούμε και να φέρνουμε προκοπή στον τόπο μας, που τόσο αγαπάμε!!» ευχήθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στη συνέχεια  έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού και κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες στον εορτασμό ήταν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ΄ Σώματος  Στρατού, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Ποντιακών Συλλόγων της Καλαμαριάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ