Με «Γεύμα Αγάπης» ολοκληρώθηκε το φετινό «Κουρμπάνι» στον Χορτιάτη στη Μνήμη της Αγίας Παρασκευής

Με ένα γεύμα αγάπης προς τους εκατοντάδες προσκυνητές και το Μνημόσυνο στη Μνήμη των δύο αδικοχαμένων παλικαριών της Πολεμικής Αεροπορίας έκλεισαν οι τριήμερες εκδηλώσεις «Κουρμπάνι» που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στον Χορτιάτη και κορυφώθηκαν με το Αρχιερατικό Μνημόσυνο που τελέστηκε στη Μνήμη των δύο ηρώων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη μάχη κατά των πυρκαγιών. Το βράδυ της ίδιας ημέρας αναβίωσε με διαφορετικό τρόπο και το παραδοσιακό «Κουρμπάνι», καθώς ο Δήμος συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος αλλά και λόγω του καύσωνα ανέβαλε όλο το προγραμματισμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ημέρας. Έτσι προσφέρθηκε μόνο το «γεύμα αγάπης» που για λόγους ασφαλείας δεν παρασκευάστηκε στο χώρο της εκδήλωσης.

«Τιμήσαμε στο Χορτιάτη την παράδοση του τόπου μας διοργανώνοντας το παραδοσιακό Κουρμπάνι. Φέτος συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για τον τραγικό χαμό των δύο ηρώων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και για λόγους καύσωνα ακυρώσαμε τα μουσικοχορευτικά δρώμενα. Προσφέραμε ένα γεύμα αγάπης προς τους συμπολίτες μας και συνπροσευχηθήκαμε μαζί τους και με την τοπική Εκκλησία. Με την ευχή να μη ζήσουμε άλλες τραγωδίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που υποδέχθηκε τους προσκυνητές επικεφαλής του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Χορτιάτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ